• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Маркова: В оставката на Вучков няма ченгеджийски номера

Маркова: В оставката на Вучков няма ченгеджийски номера

София /КРОСС/ В оставката на вътрешния министър няма никакви ченгеджийски номера, както се изказа премиерът. Въпрос на елементарен акт е, когато няма условия нещо да се случи, да последват такива действия, коментира пред ТВ7 Цвета Маркова, бивш ръководител на Държавната комисия за сигурността на информацията.
Лоялността не би трябвало да стои на експертно ниво. Експертът, какъвто е главният секретар, няма право да бъде лоялен на дадена политическа партия, допълни Маркова.
Ако една администрация иска да саботира политическото ръководство, тя има целия инструментариум на познания и достъп до информационни масиви и архиви, категорична е Маркова.
Реформите в МВР ще се случат трудно, ако няма съдействие отвътре, допълни експертът.
За мен по-важни са мотивите на премиера, с които той е решил същите личности да запазят позициите си в системата, коментира Славчо Босилков, бивш главен секретар на МВР.
Според него, с оглед на промените в статуквото в бъдеще се очакват нови коалиционни споразумения и разнобой, загуба на доверие между партньорите в управлението.
Операцията "Червей" подлежи на внимателен анализ във времето назад. Нека си припомним, че през ноември 7 прокурора проверяваха 3 дирекции в МВР, след което беше избран друг информационен канал чрез един депутат, коментира още Маркова, визирайки изказването на ген. Атанас Атанасов.
Повече от ясно е, че реформи в службите няма да има. Днешната ситуация беше един вид жертвоприношение, за да се покаже това на обществото, категорична е Маркова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.