• 19 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.7957
  •  GBP / BGN 2.2869
  •  CHF / BGN 2.0310
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Срамна кокошкарска акция на НАП! Данъчни под прикритие дебнат баби за по 1,50 лв.

Срамна кокошкарска акция на НАП! Данъчни под прикритие дебнат баби за по 1,50 лв.

/КРОСС/ Данъчни под прикритие играят хоро, за да се представят за любители на фолклора и да хванат членовете на самодеен състав, че не издават касови бележки за по 1,50 лв. Случаят е от 4 март в село Марково. За него потвърдиха и от Националната агенция по приходите (НАП).

В тайната операция "Хоро" се включил екип на НАП-Пловдив. "В конкретния случай е приложена практиката таен клиент", обяснява пред БНТ Елена Манолова от местното подразделение на НАП. Разработката била по сигнал, че самодейна трупа за народни танци от село Марково нанася щети на държавния бюджет. За това двама инспектори се появили на поредната сбирка. Представили се за нови жители на селото и кандидати за членство в състава. Получили одобрение и се включили в репетицията.

Два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали хора и ръченици. Накрая всички започнали да събират дребни суми между един и два лева, за да покрият част от разходите. Данъчните също се включили, но накрая на репетицията поискали издаването на фискален бон за извършената услуга. След като не получили касова бележка, данъчните се легитимирали и започнали проверката.

"Нелепата ситуация идва от това, че е по жалба, подадена от местни жители. Навсякъде в България е ясно, че читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума, която се е събирала, се е събирала за подпомагане на самата група", уточнява кметът на Марково Пламен Кабаков.

Жената, която е замествала този ден хореографа на групата, вече е потърсила адвокат. "Въпросната вечер просто по случайност се е наложило моята клиентка да води репетицията. Тази група няма обособен ръководител, те се събират, обменят опит по отношение на хората", коментира пред БНТ адвокат Лидия Димитрова.

Очаква се самодейците да дадат обяснения по случая в Агенцията по приходите и да разберат дали хореографката ще бъде санкционирана.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Главният бирник има наглостта да прибави и историята за нападжиите на нудисткия круиз! Е за това вече немам думи!

08.03.2019 22:14:17

Анонимен

НАП-аджийте се излагат! Що не се е намерила някоя по-ербап от жените, да зафищи фустите нагоре и да им рече: - Ей сега, печатам касовия бон одма! - Идиоти!

08.03.2019 17:07:54

Анонимен

По-отвратителна, жалка и срамна история трудно може да се съчини!

08.03.2019 16:17:42

Анонимен

Колко рязани фесове са се пръкнали в тази изстрадала държава на софрата на данчо-ментата , бисеров ,доган и местан.............ша си плащате .............времето на разплатата дойде ..............

08.03.2019 15:59:26

Анонимен

нямате ли срама ......нямате ли страх от бога бе гадове продажни еничерски копелдаци.............................

08.03.2019 15:54:13

Анонимен

ама вие наистина сте много отвратително продажни копелета

08.03.2019 15:53:01

Анонимен

ТРЯБВАДА БЪДАТ УБИТИ С КАМЪНИ ТЕЗИ АНТИБЪЛГАРСКИ БИРНИЦИ !!!

08.03.2019 15:21:26

Анонимен

Браво-така се прави ! Това е за назидание на останалите -да си знаят и да издават касови бележки,а не да се правят на утрепани !

08.03.2019 14:37:26

Българин

Тези гербаджии напълно изкукуригаха. Хак ни е , нека пак да гласуваме за тях, белким ни вкарат в затвора, че поне да ни хранят , че иначе с нашите пенсии гладни щи умрем.

08.03.2019 12:20:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.