• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Лошото възпитание и липсата на държавност сеят смърт на пътя

Лошото възпитание и липсата на държавност сеят смърт на пътя

/КРОСС/Лошото възпитание и липсата на държавност са причините за смъртоносните шофьори на пътя.

В това са убедени адвокат Марин Марковски, Сергей Прокопиев от Асоциацията на пострадалите от ПТП-та и депутатката от ГЕРБ Нели Петрова, която преди години загуби дъщеря си при пътен инцидент на пешеходна пътека. В студиото на bTV тримата коментираха последния инцидент на пътя, при който загинаха двама младежи. При гонката между две коли в село Лесидрен във вторник привечер бяха пометени трима тийнейджъри на велосипеди. Едно от децата - 16-годишно момиче от Троян, почина на място, а на следващия ден неин връстник издъхна в "Пирогов". 15-годишно момиче е в "Токуда" с тежки наранявания. 

В същото време стана ясно, че 45-годишен мъж е починал, след като е бил пометен на пешеходна пътека в Пловдив. Шофьорът е карал с над 100 км. в час.

Държавата не е виновна за ниската култура на шофиране, за липсата на първите седем години на хората - те карат пили, дрогирани, заяви депутатът от ГЕРБ Нели Петрова. Според нея пострадалите нямат никакви права.

Адвокат Марин Марковски определи случилото се в Лесидрен като тежко пътно транспртно престъпление, което, като всички други престъпления, е въпрос на образование и култура. Държавата тук е загърбила задачите си, това са конкретни хора, които трябва да си свършат работата, посочи той. 

Винаги може да се разбере кой и каква работа не е свършил, убеден е юристът. Марковски напомни, че имаме най-много полицаи на глава от населението, но те не са по селата. Там има пенсионери само, няма кой да се противопостави на гонки. Там престъпната анархия е огромна, възмутен е адвокатът.

Той призна, че делата се бавят. От 5 до 15 години вероятно ще е искането на прокуратурата за задържания водач от Лесидрен, предрече Марковски. Той изтъкна, че хората не знаят правата си, а трябва да са наясно с наказателния процес.

Сергей Прогопиев от Асоциацията на пострадалите от ПТП пък е на друго мнение. "Ние сме държавата, за да може тя да ни помогне, трябва ние да й помогнем, като сме по-активни, като се противопоставяме на всякакви такива нарушения чрез подаване на сигнали", уверен е той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мани се Боко

Вместо да затруднят, ограничат и дори ЗАБРАНЯТ влизането на автомобили в центъра на София и да се насърчи ползването на многомилиардния обществен транспорт, МУТРИТЕ на БОКО в Столична община, вкл. и Фандъковата пионка, направиха лична далавера за милиони: сложиха нова система от светофари в центъра, където ПЕШЕХОДЦИТЕ СА МАКСИМАЛНО ЗАТРУДНЕНИ, ДИСКРИМИНИРАНИ и УНИЗЕНИ за сметка на каруцарите-джигити и ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ ДЪРЖАВНИ и ОБЩИНСКИ ЧИНОВНИЦИ със СЛУЖЕБНИ АВТОМОБИЛИ за ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ за сметка на данъкопладците-пешеходци! 1.) Дори и да е натиснат бутона за пешеходците, редът им за преминаване идва след 2-3 смени от по 60-90 секунди за автомобилите! 2.) За преминаване на 30-метров булевард на пешеходците се дават 10-12 секунди "зелен сигнал", което означава, че трябва да преминават на бегом с 8-10 км/час, при норма за нормално ходене на здрав човек 4 км/час! Абсурд е за времето за "зеления сигнал" да премине възрастен, болен или инвалид с патерици или количка или пешеходка с детска количка! 3.) Такива светофари бяха нацвъкани и пешеходни пътеки от десетилетия!

13.08.2015 13:32:45

Анонимен

25 години стигат.

13.08.2015 10:57:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.