• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Марин Марковски: Кожата на един банкер не е само негова

Марин Марковски: Кожата на един банкер не е само негова

/КРОСС/ Екстрадирането на банкера Цветан Василев от Сърбия няма да се проточи с години или дори месеци. Процедурата е уредена ясно и категорично от международното право, заяви адвокат Марин Марковски в интервю за BTV.

По-рано в предаването се включи адвокатът на Василев, който прогнозира, че процедурата може да се проточи дълго.

По думите на юриста сръбският съд се нуждае само от определен набор от документи, не и доказателства и той очаква процедурата да се придвижи бързо. Според него за това ще допринесе желанието на Сърбия да стане член на Европейския съюз и готовността й да съдейства на България.

Марковски подчерта, че Василев е направил жест, като се е предал, и по този начин е показал, че не иска да избяга. Той смята, че мажоритарният собственик на КТБ се е предал в съседната държава заради правото на българската прокуратура на задържане три пъти по 24 часа.

„Този момент е психологически. Кожата на един банкер не трябва да е само негова. Арестуването и снимките с белезниците означават унищожен авторитет, как той ще търси подкрепа за банката", коментира Марин Марковски.

По думите му човек с огромни финансови ресурси би могъл да си смени отпечатъците, да си направи пластична операция, да избяга, но Цветан Василев не го е направил, а се е предал. „След като той по този начин идва в България, прокуратурата може да отмени мярката 3 по 24 часа", каза още адвокатът.

Според икономиста Гарабед Минасян едва ли с връщането си Цветан Василев ще успее да спаси Корпоративна търговска банка. „Проблемите с КТБ са от четири години, не са от юни", подчерта той и обясни, че отстрани нещата изглеждат по един начин, отвътре - по друг.

„Моята преценка е, че за обявените от два месеца няма да се промени нищо. Според мен решението ще бъде отложено още веднъж", коментира експертът. Той каза, че не знае какво ще се случва след изтичането на шестте месеца, през които банката може да остане под надзор.

В коментар за обвиненията на Бойко Борисов срещу управителя на БНБ Иван Искров Минасян припомни, че Искров се е сдобил с втори мандат благодарение на подкрепата на ГЕРБ и именно на лидера на партията. На неговите думи опонира Марковски, който е адвокат на Бойко Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.