• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Марс стана главна цел на космическите изследвания на САЩ

Марс стана главна цел на космическите изследвания на САЩ

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закон, определящ основната цел на НАСА за следващите десетилетия - пилотирани мисии в далечния космос, като в центъра на вниманието е планетата Марс, предаде АФП.

Според текста, одобрен единодушно от Сената и Камарата на представителите, НАСА трябва да работи за "пилотирана мисия към Марс през 30-те години на този век".

Законът подчертава важността на програмата "Орион" за изграждане на капсула, която да може да достигне по-далече от всички досегашни космически кораби и да транспортира хора. "Орион" ще бъде изстрелван с мощна ракета, наречена "Система за космическо изстрелване" (Space Launch System - SLS).

"Наса трябва да продължи разработването на Системата за космическо изстрелване, за да стане възможно изследването на Луната от хора, както и на Марс през този век" - пише в текста.

Този закон "потвърждава нашата ангажираност за основната мисия на НАСА - изследването на космоса от човека", подчерта Доналд Тръмп, подписвайки документа.

Футуролог прогнозира: Към 2050 година хората ще станат безсмъртни

Той изтъкна "героичната роля" на американските астронавти в миналото и напомни за първите стъпки на човек на Луната през 1969 г., като каза, че това е "велик момент в нашата история".

По този въпрос Доналд Тръмп продължава политиката на предшественика си Барак Обама. Няколко седмици преди да напусне Белия дом той обяви "ясна цел за следващата глава на историята на Америка в космоса: да изпратим хора на Марс през 30-те години на този век и да ги върнем безопасно на Земята".


Достигането на Червената планета, която е на 225 милиона километра от Земята, и пребиваването там обаче изисква технологичен подвиг и огромен бюджет.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На земята уредиха всичко, сега ще харчат пари за Марс.

21.03.2017 22:43:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.