• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Един Човек, на когото разчитат десетки гладуващи

Един Човек, на когото разчитат десетки гладуващи

/КРОСС/ За срещата между доброто и благодарността ви разказахме в "Моята история за доброто". Героите на тази история живеят различни животи, но всеки цени този на другия. Благодарните са много - около 80 на ден. А този, който помага, е един, с желание да привлече още съмишленици, съобщава БНР.

Мартин Мартинов е собственик на ресторант в централната част на София. Взел е решението, че в неговото заведение ще се готви не само за гостите, а и за десетки хора, останали без дом или изпаднали в тежка житейска ситуация. Всеки делничен ден между 17 и 18 часа, Мартин и неговият персонал раздават двустепенно, а понякога и тристепенно меню на непълно непознати за тях граждани. И не от милостиня, а от човещина. Не го прави тайно, но със сигурност не и натрапчиво. Повечето от нуждаещите се дори не го познават, нямат идея как изглежда или с какво се занимава. Знаят единствено, че са му много благодарни.

                        

Едни и същи хората се възползват от безплатната вечеря на Мартин. Около 80 души на ден. С идването на зимата очаква броят им значително да се увеличи. За някои това е малко, за други голямо предизвикателство. Мартин го нарича дълг. И да има, и да няма пари, той е обещал да дава храна. Ще го направи и на Бъдни вечер и на Коледа.

Много са хората, изпатили в живота. Идва един момент, в който сами не могат да се справят. За това имат нужда от чужда помощ. Затова Мартин ще продължи да дава храна през цялата зима. В своето добро дело въвлича и персонала на ресторанта, а също и доброволци. Непознати хора с малко свободно време идват да помагат на други хора с голяма нужда от подкрепа. Всеки може да отдели някой друг лев, за да помогне. Едва ли тези пари ще натежат много на бюджета, но със сигурност биха променили битието на гладните...

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.