• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

За суджуците и хората

За суджуците и хората

/КРОСС/ Като емблема се лепнаха на ГЕРБ добричкият суджук, 60-те кг кайма и филето "Елена". Лично главният прокурор разкри невероятното битие на депутат от ГЕРБ, рекетиращ околните си бизнесмени под формата на натурален десятък с колбаси.

Разказват, че някога варненци ходели до Добрич заради месото, месните продукти и разни елитни луканки. Явно соцтрадицията продължава, но по друг начин. И ако преди години народонаселението се презапасявало с въпросните безценни наденици, днес суджукът е форма на политика (стр.2). С колко суджука се измерва моралът на въпросния депутатин от Добрич, някой си Живко Мартинов? Въпросният се оказа, че втори мандат радва Народното събрание с присъствие. И не само него. Оказа се, за месния рекет имало сигнали не отскоро в специализираната антикорупционна структура, а и в ДАНС. Представяме ли си всички ние с какви истории се занимават българските спецзвена? Мизерно звучи. Между другото Цацаров оневини априори премиера Бойко Борисов, до когото не стигнал нито един от упоменатите тонажи от колбаси. Може би трябваше да си отдъхнем като общество, че премиерът ни не играе на дребно или че това е под достойнството му. Но така или иначе, съобщението за корупционни схеми не намира своите разумни отговори.

На Мартинов щели да му отнемат имунитета и ще го разкарват по съдилищата. А Мартинов всъщност е политико-социален синдром на българския управник. Същият, както се оказва, рекетира с каквото и както може. Един краде пясък от плажа, друг си поръчва тонове колбаси, трети може би рекетира чрез лютеница за родата до девето коляно. Натам върви логиката с колбасарските щения на местния депутат. Поредният бушон в една сгрешена политическа система, разядена от корупция с липса на каквито и да е елементи за справедливост.

Разбира се, в този филм главният прокурор и премиерът са от добрите. Първият разкрил и обвинил корумпиран политик, вторият - неподвластен на суджука от Добрич. Същият, заради който варненци ходели в града по времето на соца, за да го "напазаруват". Може би трябва да сме благодарни и на двамата за разкритията и за предприетите мерки. Само дето в България има много казуси, подобни на "Мартинов". Има един полицай от АЕЦ, който трябваше да качи видеоклип с издевателства от местен овластен. Какво ли се случва още? Може би суджуците си имат и опашка някъде из Гоце Делчев, Благоевград или Ловеч? Ще станем ли за първи път свидетели на бързо производство при събрани достатъчно доказателства? И ако премиерът е в бяло, неговите депутати какви са, щом до вчера сред тях е имало подобен? Със сигурност едва ли става дума само за отделен или изолиран случай. И в България има една чудесна поговорка за рибата и за това, че тя се вмирисвала от главата. И човек се пита, ако този е злоупотребявал чрез суджуци. Какво ли става нагоре по стълбата на властта?

Източник: Милена Николова, в. "Дума"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Алеко КонстантинополЪ

Такия , като тоя депутатин са всички ПАРЛАМАментисти. В България трябва да се внесе закон - един мандат 4г. и после след 20 год. пак.

28.07.2017 10:29:11

дядо Йоцо гледа

"Поредният бушон в една сгрешена политическа система, разядена от корупция с липса на каквито и да е елементи за справедливост." - Ето това е голата истина за родната "ДЕМОКРАЦИЯ", изстрадана с цената на близо 30-годишния мрачен преход.

25.07.2017 09:21:47

Анонимен

Меркел поръчала на Бойко 10 тона суджук за октоберфест. Много вървяла с бира. А Бойко й е обещал и боза за председателството ни

24.07.2017 23:07:38

Анонимен

Нещо, което не става с пари, става със суджуци.

24.07.2017 21:31:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.