• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

5-те най-странни масажни процедури в света

5-те най-странни масажни процедури в света

/КРОСС/ 5-те най-странни масажни процедури в света

1. Масаж с шамари за красиво лице
В името на красотата какво са пет-шест шамара? Тази нестандартна процедура се превърна в истински хит у нас през последната година. Все повече са българските манекенки и племейтки, които прибягват до шамари, за да поддържат кожата си млада, здрава и красива.
Шамаротерапията, или наричана още "Тата" масаж, се заражда в Тайланд и е кръстена на една от първите масажистки, която я прилага - Тата. Тя твърди, че е взела занаята от своята баба, която цял живот го е прилагала. Сред най-големите плюсове на масажа с шамари са стягането на кожата, опъването на бръчките, премахването на дойната брадичка, свиването на порите и подмладяването на лицето.

2. Масаж със змии премахва стреса
Ако при повечето хора змиите предизвикват страх и неприятно чувство, то няколко СПА центъра в САЩ са открили, че тези животинки имат способността само за 2-3 минути да премахнат напълно стреса и напрежението от човешкото тяло. Единственото, което изискват от клиентите си, е да се съблекат почти голи, да се отпуснат и да оставят три змии да се движат по тялото им - от врата към корема и обратно. През цялото време движенията им се насочват от опитен масажист.
Всеки може да се възползва от тази екзотична процедура само срещу 50 долара, срещу които ще получи 90 минутна терапия.
За предотвратяване на инциденти и за успокоение на пациентите устите на змиите се залепят с тиксо.

3. Масаж с огън
Друг странен вид масаж, който започва да присъства в "менюто" на все повече СПА и масажни центрове у нас, е масажът с огън. Този вид терапия се заражда в Тайланд и се базира на източните вярвания, че здравето на човека зависи от равновесието между студените и топлите елементи в тялото.
Огненият масаж, е разновидност на масажите за отслабване и гарантирано намалява обиколката на талията, бедрата и ханша.
Любителите на огнената терапия твърдят, че тя има редица положителни ефекти, сред които подпомагане на лечението на стрес, безплодие, лошо храносмилане, засилване на кръвообръщението и други.
В българските СПА центрове огненият масаж е с продължителност от 30 минути и струва около 40-50 лв.

4. Масаж с кактуси за подхранване на кожата
Въпреки че звучи странно, такава масажна процедура наистина съществува. В Мексико. Масажът с кактуси се основава на обичаите на сревно индианско племе, които смесвали сока от цветовете на кактус със специален алкохол, получен от растението агава. Заради многобройните полезни вещества, която тази смес съдържа, масажът води до отпускане и релаксация на цялото тяло и дълбоко и дълготрайно подхранване на кожата. Препоръчва се няколко часа след процедурата клиентите да не вземат душ, за да може зелено-алкохолните съставки да проникнат във всички слоеве на кожата и да окажат своето освежаващо и дълбоко почистващо действие.

5.Масаж с ножове за младо тяло
Този странен масаж е само за най-смелите! Тази техника всъщност се основава изцяло върху акупунктурата, според която човешкото тяло има седем точки, въздействието върху които води до невероятен подмладяващ ефект. За любителите на екстремни усещания този ритуал може да се прави и с ножове от специално обучени специалисти.

Източник: Масажно студио "Релакса".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.