• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Захариева: Нека спре спекулацията, че при липса на машини няма да има избори

Захариева: Нека спре спекулацията, че при липса на машини няма да има избори

/КРОСС/Трябва да се спре спекулацията, че при липса на машини ще се касират изборите, все пак ще има хартиени бюлетини и смятам, че служебният кабинет ще успее да осигури, колкото се може повече машини, каза бившият правосъден министър Екатерина Захариева за БНТ.

Според нея наистина администрацията трябва да планират от по-рано.

"Все пак и ЦИК е постоянно действащ орган, а и е много важно да се реши дали ще се купуват, или наемат тези машини. Трябва и хора да се обучат, добре е администрацията да планира. Може и да са планирали за 2018, но е трябвало да се предвиди по-рано. Бъдещето е електронно дистанционно гласуване, но не съм противник на машинното", каза тя. Според Захариева трябва да се пуснат в обращение машини, които са тествани.

"Не трябва и да се преекспонира и не бива да отблъскват хората от гласуването. Ще има хартиени бюлетини все пак", добави бившият правосъден министър. "Референдумът, дори да не стане задължителен, парламентът трябва да се произнесе по проекторешението, което ГЕРБ внесе, чакаме следващото НС след изборите. Заложените 17 мерки в доклада на ЕК не бива само да се отмятат, трябва и да се усетят, затова мисля, че срокът, реалният, е до края на 2018 г., коментира Екатерина Захариева. Важно е хората да усетят ефективно и качествено правосъдие, добави тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А бе захариева те вашите съпътстващи дружки нали това говорят за касиране на изборите или ти моме не си запозната с провеждането на избори? Избори ще има ама нали това е, че не са според закона и всеки идиот може да поиска касиране на изборите! А идиоти в България сред рефирматори и вся осталная сволач има колко ти душа иска!

02.02.2017 11:08:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.