• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Обучават млади учени как да патентоват изобретенията си

Обучават млади учени как да патентоват изобретенията си

София /КРОСС/ Водещи експерти в областта на патентното право ще изнесат лекции и ще проведат дискусии с млади учени за възможностите за закрила на изобретения в България и чужбина. Това ще стане на семинар „Съвременни материали: от дизайн до иновации" на 27 и 28 ноември 2014 г. в Института по обща и неорганична химия при Българската академия на науките, който е посветен на 145-годишнината на Академията.
Докторанти, постдокторанти и специализанти, участници в проекта „Създаване на висококвалифицирани специалисти по съвременни материали за опазване на околната среда: от дизайн до иновации" ще научат повече за начините, по които могат да защитят и да реализират своята интелектуална собственост, както и за ползите и практическото приложение на патентовани изобретения и регистриране на полезни модели в конкурентна среда. По време на семинара участниците в проекта ще представят своите научни изследвания и ще оценят тяхната иновативност.
Проектът се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" от Института по обща и неорганична химия, съвместно с Института по катализ към БАН и Факултета по химия и фармация на Софийския университет. В него са включени 38 млади учени, които извършват научни и приложни изследвания със съвременна и уникална за България апаратура. Основната цел е да се създаде ново поколение специалисти, които да отговорят на потребностите на бизнеса в една стратегически важна за икономиката на България област - съвременните материали за опазване на околната среда.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.