• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Как да стигнете до израза „този матрак и направо златен, отвежда стреса за минути“

Как да стигнете до израза „този матрак и направо златен, отвежда стреса за минути“

/КРОСС/Определено си заслужава да се стремите към този ефект, когато сте изправен пред казуса „Какъв матрак да си купя". Не мислете само за размери матраци, десени, марки, цени...

И не се хвърляйте на сляпо на бомбастичните оферти за матрак с мемори пяна, осъвременени модели пружинни матраци или засуканите оферти за антистрес матраци.

Разбира се, за да направите сполучлив избор на матрак се нуждаете от максимално подробна информация - която се върти и около горните съображения. Например наистина, ако страдате от болки в гърба, един качествен ортопедичен матрак би изиграл съществена роля за Вашия пълноценен сън.

Също така много модели на пружинни матраци са конструирани изключително находчиво. Пружините са структурирани така, че да „прегръщат" гърба Ви, материите „галят" кожата, а антибактериалните нишки в тъканите на матрака „плашат" бактериите.

Някои неща в рекламите на матраци са наистина полезни и ориентиращи - колкото и на всички да не ни се вярва.

Но все пак...

Все пак останете скептик. Добрият сън е основният критерий за избор на матрак. А основният съдник на това какво е добър сън

сте самия Вие.

Никой експерт и никоя технология не може да даде окончателно решение за това какъв точно модел матрак ще намали стреса и умората при Вас и ще ви отърве окончателно от тормозещите болки в гърба.

Стресът е пряко и неразривно свързан със специфичната ситуация, в която се намирате. Изборът на матрак, който би намалил трайно стреса у Вас, е напълно подчинен на тази ситуация. Затова тествайте.

Но слава богу не всичко е чак толкова относително и субективно. Иначе нямаше да има смисъл от толкова дискусии и съвети за избор на качествен матрак. Специалистите дават някои конкретни насоки за избор на матрак - особено на ортопедичен матрак.

Освен това, след като се консултирате и след като тествате няколко модели и марки матраци, може да стигнете до категоричен и верен отговор на въпроса „Какъв матрак да си купя, за да намаля стреса?"

Преди всичко:

Опитайте да установите от какъв точно тип почивка се нуждаете, след ден изпълнен със стрес. Детайлизирайте оценката си колкото може повече. Къде точно чувствате схващане? А къде усещате болка? Колко често страдате от болки в гърба? Колко продължителни са тези болки в гърба?

Консултирайте се със запознат и установете дали ви трябва по-мек или по-твърд матрак. Важно уточнение: за трайно намаление на стреса, не твърдостта, а конкретният характер на опората, която осигурява матракът, има най-голямо значение.

Тествайте внимателно и продължително различните модели пружинни матраци. Има хора, които ги смятат за поостарял тип матраци, но на практика някои нови модели разполагат с пружинни конструкции, които осигуряват голямо удобство

Избягвайте твърде евтините матраци. Дори и в магазина да ви се сторят удобни, мислете дългосрочно и имайте предвид, че след време един евтин матрак може да хлътне съществено. Това хлътване обаче може да става постепенно и да влошава незабележимо качеството на Вашия  сън. Което ще доведе до увеличаване на нивата на стрес и болки в гърба.

И тъй като споменахме златен матрак...

Ще ви е любопитно да се запознаете по-обстойно със специален модел матраци на марката Магнифлекс. В материята на тази специална серия матраци са втъкани 22-каратови златни нишки. Учените твърдят, че този тип златни матраци са ефикасно средство за борба със стреса и умората, заради естествените терморегулиращи, антистатични, антибактериални и антиалергични свойства, присъщи на златното покритие.

Не е детайлно изяснено докъде се простира науката и откъде започва рекламата в изнасянето на подобни сведения за нови видове матраци, но все пак не бъдете крайни скептици и проучвайте.

Богат асортимент и най-добрите цени на матраци в София може да намерите само сега в магазина на "Матраци БГ".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.