• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Прокуратурата поискала разкриване на данъчната тайна на Стоян Мавродиев

Прокуратурата поискала разкриване на данъчната тайна на Стоян Мавродиев

София /КРОСС/ Софийска градска прокуратура (СГП) е поискала разкриването на данъчна и осигурителна тайна за председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев. В началото на май месец тази година СГП е внесла искането срещу Мавродиев. Производството е секретно, като от Административен съд-София град заявиха, че не могат да кажат как е било отговорено на искането.
"Не коментираме нито наличието, нито липсата на разследвания срещу физически лица" заявиха от държавното обвинение на запитването на "Капитал". В същото време присъствал на срещата при главния прокурор за КТБ, която се състоя на 9 септември в Съдебната плата, заяви, че един от заместниците на главния прокурор е казал пред присъстващите, че около Стоян Мавродиев има две разследвания.
Името на Мавродиев изплува покрай делото за пране на пари, която се води в България, срещу осъдения на две инстанции в Италия за наркотрафик Евелин Банев-Брендо. Прокуратурата поиска Мавродиев да бъде разпитан, защото е свързан с две от компаниите, през които са минавали парите от трафика на кокаин.
Миналата година стана ясно, че председателят на КФН дълго време е изпълнявал функциите си без да има разрешение за достъп до класифицирана информация. Такова му е било издадено в края на 2013 г. Образуването на наказателно производство срещу Мавродиев е основание за отнемане на разшрението му за достъп.
Изпратихме въпроси до Стоян Мавродиев през пресцентъра на КФН, но не получихме отговор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.