• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Манолова: Аз съм омбудсманът и внесох законопроекта, автор на който са хората

Манолова: Аз съм омбудсманът и внесох законопроекта, автор на който са хората

/КРОСС/ Слави Трифонов, който инициира последния референдум, кани политическия елит у нас на дискусия днес в София. Повечето партии вече са дали заявка, че ще присъстват.

Основна тема са резултатите от допитването, което отбеляза висока активност с над половината от гласувалите. 

Почти две трети казаха "да" на задължителното гласуване, а над 70 на сто от далите своя глас, подкрепиха депутатите да се избират по мажоритарен принцип, а субсидиите за партиите да бъдат по един лев за всеки получен действителен глас на последния парламентарен вот.

„Това е вотът на гражданите, които участваха в референдума и факта, че 12 000 не стигнаха да бъде задължителен, според мен заради огромната подкрепа и участие, го прави задължителен и за институциите, и за политиците. Аз съм омбудсманът и тъй като хората не могат сами да си напишат закона и да го внесат в Народното събрание, аз поех този ангажимент към тях", каза в студиото на Нова телевизия омбудсманът Мая Манолова, която внесе в НС законопроект за мажоритарни избори

„Аз просто внесох този законопроект, но не съм негов автор. Автор са хората, които пожелаха мажоритарен избор на два тура с абсолютно мнозинство", посочи тя. 

Омбудсманът се обяви за пореден път за задължителното гласуване, както и за смесена система - 120 депутати, които да са избрани с мажоритарен вот и 120 народни представители, избрани чрез пропорционална избирателна система.

„Моите думи са отпечатани в парламентарната стенограма. И там се казва ясно, че съм за смесена избирателна система", добави Мая Манолова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ха ха

Мършо, Славчо, който искаше да лапа от ГЕРБ, но не му се отвори парашута, измисли този неясен референдум, за да намери нов път кум властта. Нали само той и Марешки имат шанс. А извинявам се и бат Сали и тем подобно фигурки. Стига си прави ПР. Само Нинова е по долна от теб. Хората знаят как стана омбудсман. Как се моли на Борисов. Как използва заболяване, за да се докопаш до там. Всичко се връща, мършо, всичко се връща....

24.11.2016 12:30:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.