• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Болница на 2019 година стана МБАЛ „Св. Анна“ - Варна

Болница на 2019 година стана МБАЛ „Св. Анна“ - Варна

/КРОСС/ При огромен интерес пациенти от цялата страна определиха топ 5 на най-уважаваните медици в Национална кампания „Достойните лекари" 2019. Инициативата се проведе чрез онлайн гласуване в периода 18 март - 3 април. Проектът цели да инвестира в доверието и уважението към хората с бели престилки, които имат нужда от заслужено обществено признание. Кампанията се организира за трета поредна година от националния доставчик на лекарства и консумативи „Фаркол"АД.
Настоящето издание събра рекорден брой гласове. Общо в онлайн платформата са отчетени над 10 000 гласа за медици и лечебни заведения от страната. Номинации получиха над 500 здравни работници с различни медицински профили. За приз „Болница на 2019 година" пък се състезаваха над 200 от водещите лечебни заведения у нас.
С най-много номинации в петицата на любимите медици попаднаха акушер-гинеколог, общопрактикуващ лекар, педиатър и двама кардиолози. С най-висок вот е:
Д-р Светослав Славчев - специалист акушер-гинеколог в МБАЛ „Св. Анна" - Варна
След 11 години стаж като спешен медик, от 2009 година до момента д-р Славчев работи към Клиника по Гинекология в МБАЛ ''Св. Анна''- Варна. Асистент е към Катедрата по Акушерство и гинекология в Медицински университет - Варна.
В топ 5 влизат още: Д-р Даниела Красимирова - обща медицина, Разград
Д-р Красимирова започва работа като лекар в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград. От 2017 г. е общопрактикуващ лекар в Разград. Същата година е избрана за "Млад лекар на 2017".
Д-р Борче Николовски - кардиолог в МБАЛ „Бургасмед" Бургас
Лекарят с македонски корени е част от екипа на Отделението по кардиология на МБАЛ „Бургасмед".
Д-р Севдалина Стойкова - специалист педиатър в МБАЛ Шумен
Дългогодишен началник на Неонатологичното отделение на шуменската болница. Носител на наградата „Лекар на годината" за 2014 година на Българския лекарски съюз.
Д-р Пламен Пенчев - специалист кардиолог в УМБАЛ „Дева Мария" - Бургас
През 2008 г. въвежда за пръв път във Варна и Източна България използването на компютърен томограф за диагностика на коронарните артерии. Университетски преподавател по вътрешни болести и кардиология. Член на дружеството по инвазивна кардиология в България.
За първи път в рамките на кампания „Достойните лекари" се връчва и приз за болница, ползваща се с най-голямо доверие от страна на пациентите.
Убедително за „Болница на 2019 година" бе избрана МБАЛ „Св. Анна" - Варна. Многобройните номинации говорят за високата оценка на пациентите по отношение качеството на медицинско обслужване и професионализма на лекарския екип. Много добра оценка получи също УМБАЛ „Дева Мария" - Бургас, която се нарежда веднага след победителя.
Награждаването на отличените лекари и болница ще се състои в навечерието на Професионалния празник на здравните работници - 7 април.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Дани Александрова

Редактирайте статията.Д-р Станислав Славчев е, а не Светослав Славчев!

05.04.2019 16:29:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.