• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Тренчев: Корупцията е туморът на нашето общество и от РБ се борим за пълното му премахване

Тренчев: Корупцията е туморът на нашето общество и от РБ се борим за пълното му премахване

София /КРОСС/ Корупцията е туморът на нашето общество и от Реформаторския блок ще се борим за пълното му премахване. Това заяви народният представител от РБ Антони Тренчев, по повод проведената днес акция на Младежката организация на "Движение България на гражданите", при която активистите на МДБГ посрещнаха депутатите за новия парламентарен сезон с акция #убий корупцията.
В рамките на импровизиран флаш-моб младежите на ДБГ проведоха блиц-интервюта на влизащите за работа народни предствители с единствения въпрос ще подкрепят ли Закона за борба с корупцията по високите етажи на властта. Резултатите от анкетата показват, че над половината от народните представители са склонни да подкрепят безрезервно новото законодателство.
Съществуващата институционална рамка в областта на антикорупцията е неработеща и има множество органи със скромни резултати и без ясна връзка помежду им. Новият антикорупционен закон предлага система за проверка на имуществените декларации на лицата, заемащи висши публични длъжности, както и да се работи по конкретни сигнали. Корупцията струва на европейската икономика над 120 милиарда евро годишно според Антикорупционния доклад на ЕК, припомни Антони Тренчев.
Към инициативата на младите от МДБГ се присъедини и народният представител от РБ и заместник-председател на ДБГ Настимир Ананиев, който подчерта, че Законът за борба с корупцията е ключов за цялата управленска програма на правителството и участието на Реформаторите в управлението на страната. Това е безусловен приоритет на мнозинството за новия сезон, както днес подчертахме на съвместен брифинг на ръководствата на РБ и ГЕРБ в парламента, каза още Ананиев.
Преди броени дни МДБГ учреди своя структура в Бургас, а в близките дни ще обявим и новите си организации в още няколко областни градове, съобщи председателят на МДБГ Стефан Марков, като обясни, че първата кация на младежите е свързана с антикорупционните мерки, защото корупията е огромен проблем за държавата и тема, с която МДБГ ще се занимава детайлно в следващите месеци.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.