• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Двама футболни треньори на съд заради уредени мачове

Двама футболни треньори на съд заради уредени мачове

/КРОСС/ Двама български треньори ще бъдат изправени пред съда за манипулиране на мачове. Това става ясно от решение на Дисциплинарната комисия към БФС, която спря правата на Анатоли Тонов и Красимир Мечев (на снимката).

Тонов понастоящем е треньор на "Първа атомна" (Козлодуй), отбор който участва в Северозападната "В" група. До миналата седмица Мечев бе директор на детско-юношеската школа на "Спартак" Плевен, както и треньор на юношите младша възраст на клуба, но подаде оставка.

Двамата са наказани по чл. 46, ал. 1 от правилника - заради установено по надлежния ред "неспортно противоправно влияние на развитието на резултата или на крайния резултат на футболна среща".

В съобщението се посочва, че правата им са спрени до произнасянето на съда.

"След разглеждане на писмо от "Специализирана Прокуратура" на РБ, с което БФС се информира за внесен обвинителен акт в Специализираният наказателен съд срещу Анатоли Тонев за престъпление по чл.321, ал.6 от НК, ДК предвид чл.46, ал.1 от ДП /2016/2017/ и на основание чл. 46, ал. 2 от ДП /2016/2017/ - спира треньорските права на Анатоли Тонев - треньор на ФК „Първа атомна" гр. Козлодуй до произнасяне на съда.

След разглеждане на писмо от "Специализирана Прокуратура" на РБ, с което БФС се информира за внесен обвинителен акт в Специализираният наказателен съд срещу Красимир Мечев за престъпление по чл.321, ал.6 от НК, ДК предвид чл.46, ал.1 от ДП /2016/2017/ и на основание чл. 46, ал. 2 от ДП /2016/2017/ - спира треньорските права на Красимир Мечев - треньор на ОФК „Спартак" гр. Плевен до произнасяне на съда".

Делото срещу Мечев и Тонов тръгна в края на миналата година. То е и първото у нас за организиране на престъпна група с цел манипулиране на резултати. Предполагаемите престъпления са извършени по време на престоя на "Любимец" в "А" група, когато Мечев бе старши-треньор, а Тонов - негов помощник. Тимът започна ударно в елита с победа над шампиона "Лудогорец", последваха още няколко впечатляващи резултата. После обаче дойде рязък спад.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.