• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Медведев подписа постановление за разширяване на хранителното ембарго с още няколко страни

Медведев подписа постановление за разширяване на хранителното ембарго с още няколко страни

/КРОСС/ Руският премиер Дмитрий Медведев подписа постановление за разширяване на списъка със страните, попадащи под руските контрасанкции, съобщи той по време на заседание на правителството, предаде ТАСС.

„Сега към държавите от Европейския съюз, Австралия, Канада, Норвегия и Съединените щати, от които през август миналата година бяха забранени доставките на някои видове селскостопански продукти, бяха добавени редица страни, а именно Албания, Черна гора, Исландия и Лихтенщайн и с особени условия Украйна“, заяви руският премиер, като припомни, че тази държави по-рано се присъединиха към решението на ЕС за удължаване на санкциите срещу Русия.

„Те (страните) аргументират решението си (за присъединяване към санкциите на ЕС срещу РФ) с това, че са задължени да въведат тези санкции по силата на редица споразумения с Европейския съюз. Но тази позиция е само отчасти справедлива, – продължи Медведев. – Искам да отбележа, че редица държави, имащи аналогично споразумение с ЕС, не участват в санкциите срещу Руската федерация“.

„Така че присъединяването към санкциите – това е осъзнат избор, означаващ готовност към ответни мерки от ваша страна, каквито и са приети“, каза още премиерът.

Особени условия за Украйна

Забраната за доставка на селскостопанска продукция от Украйна в Русия ще встъпи в сила в случай на изпълняването от страна на Киев на икономическата част от споразумението за асоцииране с Евросъюза, заяви Медведев.

„Що се отнася до Украйна: забраната за внос на селскостопанска продукция ще встъпи в сила само в случай на изпълняването от правителството на тази страна на икономическата част от споразумението за асоциация с ЕС, което Киев сключи през юни миналата година“, каза премиерът.

Медведев припомни, че по-рано Русия е предоставила на Киев определен срок – до 1 януари 2016 г. за решаването на въпросите за икономическото регулиране.

„След изтичането на този срок – ако ние не можем да се договорим при посредничеството на Европейския съюз, а никакви признаци за това аз не виждам – ще встъпят в сила по-рано приетите документи, които установяват за Украйна редовен режим на търговията и ембарго на продоволствията“, каза руският премиер.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво ще правят руснаците, като няма кой да им лови риба. Ще настъпи рибен глад. Ще трябва отново да се учат да плетат мрежи.

15.08.2015 10:48:49

Анонимен

Абсолютни мерзавци ! Помним, как навремето - през 30-ти години но ХХ-век от Москва са умъртвили милиони украинци от глад, като са ги лишили от храна, която са изхвърляли в океана, като в същото време твърдяли пред западните журналисти, че това е непотребен излишък ! ТАКИВА БЕЗОЧЛИВИ МОШЕНИЦИ МОГАТ ДА СЕ РОДЯТ И СЪЩЕСТВУВАТ САМО В РУСИЯ ! Историята се повтаря, но изглежда, че руснаците си заслужават "царя"?!

14.08.2015 21:01:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.