• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

МЕНТА в парлаМЕНТА

МЕНТА в парлаМЕНТА

/КРОСС/ Всички се сещаме за един депутатин от морето и Бургас със звучния прякор Данчо МЕНТАта. Но се оказа, че той си има и женска половинка в парла-МЕНТА. Която съвсем неслучайно си е заслужила прозвището. В последните дни шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова се прослави с нескрития си лобизъм в полза на застрахователите. Направи го по възможно най-дърварския начин, с един циничен лимит от 20 000 лв. обезщетение, пише Дума.

На толкова властта в нейно лице оцени отнемането на човешки живот на пътя. Поведението й стресна дори самия Бойко Борисов, който публично се разпореди на депутатите си да не гласуват в никакъв случай готвените промени, а да се проведе "широк обществен дебат".

Какъв дебат, какви 5 лева при положение, че си има европейска директива, която и България (уж) е въвела.

А там черно на бяло е разписано: в случай на телесно увреждане - минимален размер на покритие 1 000 000 EUR при един пострадал или 5 000 000 EUR за иск, независимо от броя на пострадалите. 

Но да се върнем на нашата героиня. Има от какво да черпи опит г-жа Менда. Била е член на БКП, партиен секретар на звеното "Приходи от народното стопанство" в Окръжния народен съвет в Пловдив. А такива като нея днес са в първите редици на строителите на капитализма в България. Ако я слуша човек по телевизиите, няма да я различи от останалите в кохортата на Баце, Цецо, Цецка или Влади - всички говорят за невиждани успехи, за ръст на заплатите, за ръст на приходите, за успешна борба с корупцията... 

Любопитен период от славното й минало са шестте години начело на НАП-Пловдив, преди да стане депутат. Злите езици говорят, че точно тогава небезизвестният цар Киро се е ползвал с пълни протекции. Което, разбира се, Менда упорито отрича. 

Като "черешка на тортата" може да се определи присъждането й на званието "Доктор хонорис кауза" на Академията за музикално и танцово изкуство. Друго си е да се обръщат към нея с д-р Мента, не е същото като Мента Стоянова. Ментата зад "доктор"-а почти не се забелязва. А и партията ще има един "учен" повече в редовете си. Те и без друго не са много.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

парата няма цвят и мирис

А преди да постъпи в редовете на БКП е била задължително примерна комсомолка и сръчна бригадирка ! Всичките са един'дол дренки

11.11.2018 07:35:00

Анонимен

Страшен урод е тая! Горко ни, ако не ги изметем.

09.11.2018 21:12:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.