• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Панди-близнаци се родиха в Берлинския зоопарк

Панди-близнаци се родиха в Берлинския зоопарк

/КРОСС/ Берлинският зоопарк съобщи, че обитателката му, пандата Менг Менг е родила близнаци, като изрази задоволство от първите такива раждания в страната. "Менг Менг стана майка - два пъти! Толкова сме щастливи, безмълвни сме", написа зоологическата градина в Туитър, публикувайки също видео на новата майка, която храни едно от розовите си бебета.

Ражданията са особено ценни, тъй като е печално трудно да се размножават панди. Пандата роди първото си дете в събота вечерта. Около час по-късно се роди второ бебе. "Менг Менг и двете й бебета се справят добре и са в добро здраве", каза директорът на зоопарка Андреас Книерием.

При раждането си малките пандички са с розови коремчета и непропорционално дълги опашки и имат малка прилика с възрастните черно-бели мечки. Половете им още не са определени, съобщи зоологическата градина, като даде информация, че те тежат съответно 136 и 186 грама.

Менг Менг пристигна от Китай в Берлин заедно с мъжка панда през юни 2017 г. Известен със своята „панда дипломация", Китай е изпратил националното си съкровище до около десетина държави като символ на близки отношения.

Зоологическата градина плаща 15 милиона долара (13,4 милиона евро) за 15-годишен договор за предоставянето на дом за тях, като по-голямата част от парите отиват за програма за изследване за опазване и развъждане в Китай.

Въпреки че малките са родени в Берлин, те остават китайци и трябва да бъдат върнати в Китай в рамките на четири години след отбиването им. Досега Китай е дал три панди на Германия, но последната, 34-годишният Бао Бао, почина в Берлин през 2012 г., като стана най-старата мъжка панда в света.

Около 1 864 панди остават в дивата природа в Китай, спрямо около 1 000 в края на 70-те, според екологичната група WWF. Малко над 400 панди живеят в зоологически градини по целия свят, в проекти за опазване, създадени съвместно с Пекин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.