• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Започва регистрацията за „Мениджър за един ден”

Започва регистрацията за „Мениджър за един ден”

/КРОСС/ На 12 октомври JA България организира инициативата за 16-та година и приканва повече компании да се регистрират на mfd.jabulgaria.org, за да споделят с младежи какво чертаят професиите на бъдещето

Под мотото „Вдъхнови бъдещето„ стартира регистрацията за организации-домакини в 16-то издание на „Мениджър за един ден". След около седмица ще бъде отворена и регистрацията за ученици и студенти. Инициативата ще се проведе на 12 октомври, четвъртък, в цялата страна.

По време на „Мениджър за един ден" утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и представители на държавата и институциите, дават възможност на младежите да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр за деня. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден" в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

„За 15 години в програмата „Мениджър за един ден" са участвали над 16,000 ученици и студенти и над 2,000 компании и институции. Всъщност, в днешни дни по-достоверно би било инициативата да насочва младежите към опит в това какво е да си лидер, защото опитът е това, което те прави уверен и добър професионалист, упражнявайки с години една професия, а не само позицията на мениджър в компания или институция. Инициативата е и уникална възможност за работодателите да се срещнат с талантливи бъдещи служители и да проявят своята корпоративна социална отговорност. Затова и съм горда да споделя, че през пролетта получихме първа награда от Българското дружество за връзки с обществеността за проект в нестопанския сектор, за „Мениджър за един ден", както и специалната награда на Комисията по етика към БДВО", каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

"Мениджър за един ден" дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. и е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, която се провежда ежегодно в още над 100 държави. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.
Основен бизнес партньор на „Мениджър за един ден" през 2017 г. е HP, които от години активно участват и като компания - домакин.

"За НР Inc. България участието в инициативата „Мениджър за един ден" дава изключително ценен опит. Имаме възможност да погледнем ежедневните ни предизвикателства с нов поглед, благодарение на младите хора, които имат смелостта да излязат от традиционните рамки при решаването на казуси от практиката.", сподели Асен Георгиев, Генерален директор HP Inc. за България.
JA България приканва компаниите да бъдат активни и да участват и домакинстват стажа на повече ученици и студенти, за да могат повече млади хора да направят навреме своя кариерен избор. Компаниите могат от днес, а учениците и студентите от 28.09. 2017 г. да се регистрират за участие на платформата на инициативата: http://mfd.jabulgaria.org.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.