• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

28-годишен Mercedes SL 500 е минал само 1500 км

28-годишен Mercedes SL 500 е минал само 1500 км

/КРОСС/В близките дни на търг в Англия ще бъде продаден един класически автомобил, който може да претендира за най-добре запазения в своята моделна гама. Лондонската автокъща за олдтаймери Hexagon търси собственик на Mercedes SL 500 тип R107 на 28 години, който е изминал само 995 мили (приблизително 1500 км). Екземплярът е чудесно запазен, черното лаково покритие и бежовият салон са като нови.

Mercedes SL се класира на второ място по продължителност на производството в историята на марката след култовата G класа. Моделът се сглобява от 1971 of 1989 г. и се предлага с мек и твърд сгъваем покрив. Роудстърът 500 SL за продан е един от последните автомобили, излезли от завода през 1989 г., и е предназначен за британския пазар, затова е с десен волан и английски мерни единици. Ако общият му пробег се раздели на броя на годините, ще излезе, че са изминавани по 55 км на година. Един средностатистически шофьор от голям европейски град преодолява тази дистанция не за една година, а за един ден. Едва ли има друг екземпляр от същия модел с толкова малко навъртени километри.

Въпросният Mercedes 500 SL е оборудван с най-мощния за гамата двигател V12 с алуминиев блок, работен обем 5,0 литра и мощност 242 конски сили. Той спринтира за 7,3 секунди до 100 км/ч и достига максимална скорост 225 км/ч. Във времето на своето производство не е имало по-добър и по-мощен мотор на Mercedes и впоследствие е инсталиран в S-класата. Изпълнението на автомобила е най-луксозното - автоматична скоростна кутия, отопляеми седалки, темпомат, климатик и челно стъкло с филтър против заслепяване от слънчеви лъчи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.