• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Меркел се скара на закрити врата на източноевропейците заради бежанците

Меркел се скара на закрити врата на източноевропейците заради бежанците

/КРОСС/Германският канцлер Ангела Меркел остро е разкритикувала правителствата в Източна Европа заради начина, по който са се отнесли към бежанската криза, предаде "Политико", ден след като Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд направиха историческо посещение заедно в Европейския парламент в Страсбург.

По време на посещението на канцлера в Европарламента, се е провела специална среща с представители на партийното семейство на Меркел и Християндемократическия съюз (ХДС) - Европейската народна партия.

"Източноевропейците - а аз считам и себе си като източноевропеец, сме научили от опита си, че изолацията не помага", е заявила Меркел пред членовете на дясноцентристкото европейско крило по време на закритата среща в Страсбург.

"Натъжава ме, че точно тези, които би трябвало да се радват, че са доживели края на Студената война, днес смятат, че могат да останат настрана от някои елементи на развитието на глобализацията", казва още Меркел, намеквайки за нежеланието на някои европейски страни да приемат бежанци и добави:

"Това ми изглежда твърде странно. И точно затова трябва да продължим да говорим за проблема като приятели".

По думите на Меркел отказът да се приемат бежанци създава опасност за Европа.

Според свидетели на срещата, германският канцлер е държала изключително емоционална реч на фона на многобройните критики заради на пръв поглед хаотичния подход на Германия по отношение на бежанците.

Източноевропейските държави, особено гласно Полша, Чехия и Словакия, твърдо се противопоставиха на политиките на Меркел и на Брюксел за разпределение на бежанците и заявиха, че Европа трябва да създаде по-строг механизъм за защита на границите си.

Съветът на вътрешните министри на ЕС трябваше да се откаже от гласуването с консенсус, за да бъде приет планът за разпределение на 160 000 бежанци в държавите членки на ЕС. Огромната част от стотиците хиляди имигранти в Европа са се насочили към Германия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.