• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Меркел: Има опасност от война на Балканите

Меркел: Има опасност от война на Балканите

/КРОСС/ Германският канцлер Ангела Меркел предупреди за опасността от нова война на Балканите. Това може да стане, ако Германия затвори границата си с Австрия.

„На Западните Балкани вече има напрежение и не искам там да се случат военни сблъсъци", каза канцлерът. Тя допълни също, че не иска „да се засилва мрачния тон, но ситуацията може бързо да се влоши".

Експерти предупредиха, че ако Германия затвори границата си с Австрия, същото ще направят и балканските държави, през които минават мигрантите.

Меркел даде пример с Унгария, която затвори границата със Сърбия. Според нея затварянето на границата от страна на Германия ще доведе до сътресения.

На Балканите вече има напрежение, а мигрантската криза може само да доведе до допълнително напрежение, за което говорихме неотдавна на срещата в Брюксел, смята Меркел.

"Не искам на Балканите отново да има сблъсъци. Ескалацията може да дойде много по-бързо, отколкото някои смятат", предупреди германският канцлер.

Ангела Меркел смята, че основната задача на Германия, като една от най-влиятелните държави в ЕС, е да се намери общо решение за мигрантската криза.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

война в сащ трябва да има и да се оправи този шибан свят ,те забъркаха всичко

03.11.2015 16:25:04

Анонимен

В Германия Меркел доста често е обект на различни разобличения. Обвиня­ваха я и в любовна връзка с Кол, обвиня­ваха я във фиктивен брак с Йоаким Зау­ер. Първата жена на Зауер се е развела с него, след като го е заварила в леглото с … мъж. И след като съпругата на друг бивш немски канцлер Герхард Шрьодер, публично заяви, че „личният живот на Ангела Меркел не съответства на опи­та на болшинството жени“, немската преса открито започна да пише за „брака на хомосексуалиста Зауер с лесбийката Меркел“. От засегнатите не беше заве­ден нито един иск за опровержение или обвинение за клевета.Според Хелмут Кол, когато той взел Меркел при себе си, я е научил да си служи с нож и вилица. Тя възприела уроците му. В европейската политика обаче, Меркел не е успяла да научи нищо от учителя си. „Тя въобще нищо не разбира… Мога само да се прекръстя, като слушам нейните глупости“

03.11.2015 15:04:28

Анонимен

То май всички за падни "политици" са с обратни наклонности. Че и ние си завъдихме не може да се различаваме.

03.11.2015 15:04:06

Анонимен

Колко е жалко начело на една Германия да стои лесбийка, доносничка на ЩАЗИ........

03.11.2015 14:39:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.