• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

А. Меркел: Трябва да приемем факта на сирийските ислямисти в Европа (видео)

А. Меркел: Трябва да приемем факта на сирийските ислямисти в Европа (видео)

/КРОСС/ Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли категорично призивите за преосмисляне на политиката по отношение на мигрантите и представи план от девет точки за борба с тероризма, сред които опростяване на механизмите за депортиране на онези, на които бъде отказано убежище, създаване на ранна система за предупреждение за радикализация сред бежанците и използване на редовни войници в антитерористичните операции.
„Джихадистите искат да разколебаят нашата готовност да приемем хора, изпаднали в беда, но ние няма да се поддадем", заяви Меркел на годишната си пресконференция в Берлин, заради която прекъсна лятната си отпуска.

„Те сеят омраза и страх между културите, виждат само омраза и страх между религиите. Ние сме категорично против това", заяви Меркел.

Германия бе арена на четири нападения срещу мирни граждани през последните няколко седмици. Три от тях бяха извършени от новопристигнали имигранти, което отново породи тревога дали Германия може да се справи с дошлите миналата година приблизително 1 милион мигранти.
„Германия ще се справи с миграционната криза, въпреки последните терористични актове в Германия и в Европа", каза тя, повтаряйки своята емблематична фраза от пика на кризата с бежанците миналата година.
„Днес, както и тогава, аз съм убедена, че ние можем да се справим с тази историческа задача - става дума за историческо предизвикателство в периода на глобализацията. Ние ще се справим с това предизвикателство", категорична е Меркел.
Тя отклони въпросите дали ще се кандидатира отново за канцлер, заставайки начело на консерваторите християндемократи в парламентарните избори догодина.

Меркел заяви, че двамата бежанци, извършили последните терористични атаки в Германия, отговорност за които пое „Ислямска държава", са постъпили неблагодарно към страната, която ги е приела.
Тя обеща да направи всичко възможно, за да се разнищят тези „варварски актове", да се стигне до онези, които стоят зад тях и те да бъдат изправени пред съда.
„Ние ще се придържаме към нашите принципи и ще приютяваме онези, които заслужават", подчерта Меркел. Цивилизованото общество трябва да защитава своите ценности, своя морал, подчерта тя.
Тя каза още, че Германия ще направи всичко възможно, за да гарантира сигурността, макар че за целта първо е необходим щателен анализ, преди да се определи какви мерки трябва да се вземат.
„За нещастие, трябва да приемем факта, че в Европа са дошли много бойци ислямисти от Сирия", констатира тя.
Меркел коментира и ситуацията в Турция, като призова властите да действат съразмерно при преследването на организаторите на неуспешния военен преврат.
„Следим със загриженост събитията в Турция, която е наш партньор в НАТО. В държава, която претендира за конституционност, трябва да се спазва и принципът на пропорционалността, и именно това ме безпокои ", посочи тя.
Меркел съобщи, че ще се срещне с турския президент Реджеп Тайип Ердоган най-късно в началото на септември, на срещата на Г-20.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българина

Да приемем?!?!?! И защо трябва, кое налага ма, такъв ще ти го наложат на тебе чеее

28.07.2016 21:36:30

Анонимен

една от крещящите простотии на мъркел: „Разбира се, ние в Европа твърде късно видяхме колко непоносимо е станало положението в (техните) страни, хората не виждаха друг изход, освен да оставят съдбите си в ръцете на трафикантите и контрабандистите“, добави Меркел.

28.07.2016 16:48:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.