• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Меркел, Оланд и Шулц ще обсъждат кризата с мигрантите и Великобритания

Меркел, Оланд и Шулц ще обсъждат кризата с мигрантите и Великобритания

/КРОСС/На работна вечеря в Страсбург ще се съберат днес германския канцлер Ангела Меркел, президентът на Франция Франсоа Оланд и председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, съобщи агенция "Ройтерс".

Основните теми за разговор на тримата вероятно ще бъдат мигрантската криза и исканията на Великобритания за реформиране на членството ѝ в ЕС.

В последните седмици британският премиер Дейвид Камерън усилено преговаря с европейските лидери за промяна на отношенията между Лондон и Брюксел.

Той опитва да си осигури възможно най-големи отстъпки, преди да обяви дата за референдума за членство, който бе обещал да се проведе до 2017 г. Официално мерките трябва да бъдат одобрени от всички европейски лидери на срещата на върха на ЕС по-късно този месец.

На следващия ден канцлера Меркел ще посети Анкара на посещение при турския премиер Ахмет Давутоглу. По-рано тази седмица ЕС одобри 3 млрд. евро финансова помощ за Турция в замяна на поетия от нея ангажимент да прекрати бежанския поток към Европа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Кирчо

Драги колеги от форума, виждате ли за какво иди реч с еврозелките ? Те щели да се събират и да обсъждат така наречените" бежанци", а до сега какво правеха- събират се похапват , по кафенце, попръцкват и си разотиват..А проблема не е от вчера и оня ден, но целта им не е да го оправят, а да го задълбочават, а сега имитират дейност, ах, колко са бързи, и как бързо ще го "разрешат" !!!

08.02.2016 06:04:07

Анонимен

https://goo.gl/vjBvj6

07.02.2016 21:15:30

Анонимен

ТЕЗ ОТ ПЕТ ГОДИНИ ВСЕ ОБСЪЖДАТ..МААТ КЪЛКИ НАСАМ НАТАМ .ИСЛЯМИЗИРАХА ЕВРОПА ,А ТЕ ОБСЪЖДАТ.ТАЯ ДЪРТАТА КОСТЕНУРКА ЯКО Я ТРЕСЕ КРИТИЧЕСКАТА ЛУДНАЛА ЩЕ ДА Е..

07.02.2016 21:02:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.