• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

ХДС избира наследник на Меркел

ХДС избира наследник на Меркел

/КРОСС/ Ангела Меркел днес напуска лидерския пост на консервативния Християндемократически съюз на Германия. На конгрес в Хамбург партията избира кой да я наследи между трима кандидати. Приемникът на Меркел е и вероятен бъдещ канцлер на Германия, след като тя се оттегли през 2021 г.

Ангела Меркел за последен път като председател на ХДС застана в залата, изправи се пред 1001 делегати от цялата страна и откри партийния конгрес, който тя определи като много специален и особен. Тя призова своята партия, след избора, който предстои да бъде направен, да бъде обединена и сплотена.

Очаква се своеобразен дуел на предстоящия избор между двама фаворити на партийния актив - Фридрих Мерц, бившият председател на ПГ на ХДС в Бундестага, човек, който преди 9 години влиза в политиката и прави милиони като бизнес адвокат, сега се връща отново с желание да поеме партията и да я отмести от курса, който досега тя провеждаше, а именно да я придърпа по в център-дясно. Другият фаворит за поста е Анегрет Крамп-Каренбауер, досегашен генерален секретар на партията, човек посочен за този пост от самата Ангела Меркел.

Анегрет Крамп-Каренбауер провежда по-консервативен от Меркел курс и се очаква да запази линията, зададена от сегашния лидер на ХДС през годините.

Канцлерът оставя партията си и Германия в много добро състояние - една модернизирана партия, която обхваща абсолютно всички слоеве на германското общество. Сега се намира на кръстопът - дали да поеме по на дясно, по-консервативно начало, или да продължи по досега утвърдения път.

Независимо от изхода е ясно едно - че каквото и да стане, то не касае само вътрешнопартийния живот на тази партия, то касае цяла Германия и Европа, защото от избора, който предстои да бъде направен, ще се измести и политическият център на тежестта на нашия континент.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.