• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Отлагат новите правила за бежанците в Германия

Отлагат новите правила за бежанците в Германия

/КРОСС/Новите правила, които трябваше да направят по-лесно експулсирането на емигранти без шансове да получат убежище в Германия се отлагат за 2016 г. Причина за това са разногласия в управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел.
Забавянето на т. нар. „Бежански пакет II" е удар за Меркел, която е под натиск от своята собствена партия за ограничаване на броя на имигрантите, влизащи в страната.
Новите правила ще позволят на Германия да създаде бежански центрове за настаняване по границата си с Австрия, където ще бъдат взимани решенията за връщането обратно на емигранти, за които е малко вероятно да получат убежище.
Отлагането на новите правила е причинено от спор между консерваторите на Меркел и социалдемократите на вицеканцлера Зигмар Габриел за нивата на здравни грижи, които бежанците трябва да могат да получат.
„Заради процедурни причини те ще влязат в сила след края на годината", каза Меркел на пресконференция, цитирана от агенция Ройтерс. „Но аз оставам оптимистична, че ще намерим решение, щом обсъдим всички детайли", допълни тя.
Християндемократическият съюз на Меркел трябва да проведе годишния си конгрес в Карлсруе в средата на декември и някои от съюзниците на Меркел съобщават, че тя може да се изправи пред трудности на него, ако броят на пристигащите бежанци в страната не намалее.
Според данни на агенцията германските провинции са регистрирали общо 953 000 новопристигнали от началото на годината, като в това число влизат и 200 000 души само през ноември.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.