• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Германските социалдемократи против 2% от БВП за отбрана

Германските социалдемократи против 2% от БВП за отбрана

/КРОСС/ Германските социалдемократи са против 2% от БВП да отиват за отбрана и атакуваха германския канцлер Ангела Меркел, че се огъва пред искането на американския лидер Доналд Тръмп, информира Ройтерс.

Страните членки на НАТО приеха решение да увеличат разходите за отбрана до минимум 2% от БВП. Това е едно от ключовите искания на Тръмп към съюзниците, за да ги защитава.

Малко повече от месец преди парламентарните избори Мартин Шулц и Томас Оперман, който ръководи парламентарната група на социалдемократите за първи път предприеха толкова остра атака срещу Меркел, по въпроса за военните разходи на НАТО и срещу военния министър Урсула фон дер Лейен в статия за Funke Mediengruppe.

Категорично се обявяваме против искането на Тръмп и на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз за 2%, пишат двамата лидери, имайки предвид партията на Меркел и нейните баварски съюзници.

Това не само не е реалистично, но и е грешната цел, допълват те.

Според тях Берлин трябва да се съсредоточи върху изграждането на силен европейски отбранителен съюз и в крайна сметка създаването на европейска армия.

Меркел и консерваторите са слаби пред Доналд Тръмп, когато отговарят на провокациите му за целта от 2%, заявявайки: "Добре, ще отделим повече пари", тъй като нямат по-добри идеи какво да правят, допълват Шулц и Оперман.

По думите им увеличаването на военните разходи трябва да съвпадне с по-високи разходи за дипломация, хуманитарна помощ и превенция на кризи.

В статията те също така нападат военния министър за продължаващите проблеми с техниката, липсата на планиране и предизвикателствата, свързани с наемането на военнослужещи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.