• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Министерството на образованието и науката най-после реши да се отвори системата за млади хора и да се раздели постепенно с преподавателите, които отдавна са навършили пенсионна възраст. По данни на синдикатите има 5 хиляди преподаватели, които са над 61 години, пише  ТРУД  в статия озаглавена "5000 учители в пенсия до лятото". Баловете, с които децата влизат в гимназиите вече ще се изчисляват с точки вместо с оценки. Това предвижда новият стандарт за оценяване, който Министерството на образованието трябва да изготви в края на следващото лято, посочва ТЕЛЕГРАФ.  

Наводнения заплашват отново страната заради хаоса и пълната безстопанственост по отношение на язовирите, предупреди Върховната административна прокуратура. Институциите не са си взели поука от миналогодишните бедствия. Към днешна дата язовирите и реките са все така опасни, но никой не взима мерки, установи последната проверка на прокурорите, отбелязва СЕГА. 78 язовирни стени в България са в лошо състояние и са потенциално опасни, пише по темата НОВИНАР.

Обвинителите са сезирали министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.Не по-малко от 2 хиляди българи умират всяка година от бактериални пневмонии и възпаления, причинени от вътреболнични инфекции. Това съобщиха инфекционисти по време на семинар за превенцията и контрола на такива инфекции. Оказва се, че въздухът не е стерилен във всички операционни. Освен това в лечебните заведения се работи с вода от чешмата, а не с дестилирана, съобщава МОНИТОР.

С приети промени в закона за ветеринарномедицинската дейност депутатите решиха, че животни, за които не са изпълнени задължителните мерки за профилактика и нямат ясен здравен статус, ще бъдат отнемани в полза на държавата. След като ги вземе, има два варианта - или да ги прати на екарисаж, или да ги даде на хранителна банка и социални институции, посочва ЗЕМЯ. По същата тема е и водещото заглавие на ДУМА - "Дават на бедните месо от непроверени животни". 

Търговска война назрява между Русия и Турция след свалянето на руския самолет. Отношенията между двете стани стават все по-обтегнати, а тепърва предстои да бъдат обявени реалните мерки, които Москва ще предприеме срещу доскорошния си търговски партньор, отбелязва СТАНДАРТ

Въпреки стабилизирането на финансовия сектор през 2015 година, той продължава да представлява сериозен риск пред нормалното функциониране на икономиката на България. Това е заключението на Европейската комисия, записано в доклада към механизма за ранно предупреждение, пише КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.  След 7-ми декември ще се разплащаме и с метални, и с хартиени двулевки.  В момента има 42 милиона книжни 2 лева в касите на банките и в портфейлите. Те ще излизат постепенно от обращение, а БНБ няма да поставя никакви крайни срокове за изтеглянето им, за да бъдат спокойни хората, информира 24 ЧАСА.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.