• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Алексиев: Преценка на следващото правителство е дали ще отмени решението ми за концесията на Летище „София“

Алексиев: Преценка на следващото правителство е дали ще отмени решението ми за концесията на Летище „София“

/КРОСС/ "Преценка на следващото правителство е дали ще отмени решението ми за концесията на Летище „София". Това каза пред журналисти служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев след редовното правителствено заседание, предаде Агенция „Фокус". „Отнема техническо време подготовката на цялата документация. Необходима е финансова обосновка, но ще бъде внесена следващата сряда за заседание на МС. Аз изтъкнах своите аргументи защо трябва да бъде прекратена процедурата по начина, по който е направена", коментира Алексиев.

Попитан дали се притеснява, че ще има ответни проверки с идването на новото правителство, той отговори, че е направил всичко добросъвестно и е работил два месеца за доброто на сектора. „Не се притеснявам от каквито и да било проверки. За два месеца бяха свършени много неща. Включително и стартираха три проекта, свързани с река Дунав, които не бяха започнати две години. Миналата седмица имахме конференция заедно с ЕК", допълни той.

По думите му е било изразено високо мнение за всичко, което е било направено по река Дунав за тези два месеца. „Беше пуснат хидрографски кораб, стартира процедура за маркиращ кораб, за драгиране на критични участъци по реката. Това е много важно, защото трябва да драгираме Дунав, за да може реката да е плавателна за по-дълъг период от време. Това са големи загуби за корабособственици, товародатели, за българските пристанища. Беше решен въпросът с командировъчните на автомобилните превозвачи и редица други неща. За 2 месеца бяха направени редица добри неща. Затова не се притеснявам от каквито и да било проверки. Добре дошъл, който е моят наследник, да проверява всичко, което съм извършил", заяви министърът.

Той не пожела да коментира дали ако му предложат от новия кабинет да остане министър на транспорта, ще остане на поста. „Докато съм на тази позиция, ще се старая да си върша добросъвестно работата", подчерта още той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.