• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Булките на джихадистите разказват...

Булките на джихадистите разказват...

/КРОСС/ В средата на ноември 2016-а година кюрдските сили, подкрепяни от американските изтребители, успяха да изтласкат ИДИЛ от Синджар, Ирак. В продължение на година и половина кръвожадните джихадисти издевателстваха над местното религиозно малцинство йезиди, настървявани от убеждението, че то се прекланя пред дявола. А жестокостите им ще бъдат запомнени като „Синджарското клане".

За да се спасят, хиляди йезиди избягаха в планината Синджар, където живяха в мизерия, очаквайки спасение. А в селото мъжете, децата и възрастните жени бяха безмилостно избити. За младите момичета беше отредена друга съдба. Част от тях бяха системно изнасилвани от бойците на ИДИЛ, други бяха продаваха като робини срещу пари.

Кюрдската фоторепортерка Сейван Салим се срещна с тези тъжни жени - с „късметлийките", успели да избягат, но не навреме, за да се спасят от ужаса и мъченията.

Чуйте техните истории: 

Калия, 21 години, 10 месеца в плен
"Опитах да избягам в планината, но ме откриха. Питаха ме: "От страх ли избяга? За да не те убием?". Казах им, че предпочитам да умра. Върнаха ме в къщата на похитителя ми. Той ме преби с камшик...
"После ме удари с кабел"
"Завърза ме с краката нагоре за вентилатора на тавана. После започна пак да ме удря. Три дни не ми даде да ям и да пия. Каза, че ако пак избягам, ще ме завърже за две коли и ще ме "скъса" на две парчета".

Джихан, 20 години, 10 месеца в плен
"Всички бяхме млади и красиви. Откараха ни в Сирия - за булки на ИДИЛ и за продан. 150 момичета в къща без прозорци и въздух. Един ден нахълтаха 20 мъже, пребиха ни и ни казаха, че вече сме техни робини и че няма да ни убиват, защото искат да ни изтезават".

Делвин, 27 години, 4 месеца в плен
"Продадоха ме на сирийско семейство. Бях бременна, но въпреки това ме пребиваха и изнасилваха - пак и пак. След това ме продадоха в Саудитска Арабия. После ме отведоха в друг град. Там отново ме изнасилиха, след като току-що бях родила".

Сихан, 30 години, 10 месеца в плен
Тя забременява, докато е в робство. Ражда в Турция, но не успява да вземе бебето със себе си при завръщането си в Северен Ирак. Не знае къде е синът й в момента.

Муна, 18 години, 4 месеца в робство
"ИДИЛ ме принудиха да ида с тях в Тал Афар. Казаха, че ще обезглавят малките ми братя. Бях робиня на семейство в Мосул. Накараха ме да приема исляма. А мъжът непрекъснато ме насилваше. Джихадистите още държат членове на семейството ми".

Дло, 20 години, 8 месеца в робство
"Беше 11 часът сутринта. Приготвяхме обяда. Тогава в селото нахлу ИДИЛ. Откараха ни в училището и отделиха мъжете. Тогава не знаехме, че ще ги убият до един. Отведоха ни в Тал Афар. А джихадистите идваха и си избираха момичета за удоволствие".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Заглавието на репортажа Ви е сгрешено . Правилният тест се намира в репоражите

02.08.2017 14:55:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.