• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Отменено е бедственото положение и в Габрово (обновена)

Отменено е бедственото положение и в Габрово (обновена)

/КРОСС/Отменено е бедственото положение в Габрово.

С изключение на едно от населените места, на всички останали места има електрозахранване. Екипите на електроразпределителното дружество ще продължат работата си.

След падналия сняг миналата седмица обстановката в Габровско започва да се нормализира. Продължава обаче борбата с последиците. Щетите са на стойност около 500 хиляди лева.

Премахват се дървета, клони и се извършват други аварийно-възстановителни дейности.

Водата в габрово все още е мътна заради падналите валежи и е забранена за употреба в детските градини и социалните заведения.

Бедственото положение в община Севлиево също беше отменено. Днес ще продължи работата по възстановяването на електричеството в три села от общината. Още три селища са без вода. Общинска комисия започва оглед на причинените от бедствието щети.

Обстановката и в останалите засегнати от обилния сняг и проливни дъждове в останалите райони от страната постепенно се нормализира.

Облачно, на места и мъгливо и превалявания, по-значителни около Централна Стара планина и в Югоизточна България. Това е прогнозата на НИМХ за днес. Разкъсвания на облачността ще има над крайните западни и североизточни части. Вятърът ще е от север-северозапад, до умерен в Източна България. Максимални температури между +10° и +15°, на места в Северна България и котловините в Западна България - до +9°.

Повече от 30 доброволци от Бургас, София и Враца участват в почистването на засегнатите от наводнението райони в Бургаско. Във всички засегнати населени места работят и екипи на общинските фирми. Спешните мерки включват почистването на наноси, канавки, дерета, паднали дървета, свлечени земни маси, възстановяване на водостоци, на недостъпни пътни участъци, диги, пътни знаци, мантинели, възстановяване на улично осветление, аварийно укрепване на язовирна стена и други.

Най-тежко е положението в селата Извор, Димчево, Твърдица, Маринка, местността "Черниците", рибарското селище "Ченгене скеле" и вилното селище "Росенец". 1.3 млн. лв. са нужни на Бургас за най-спешните дейности.

В община Средец за възстановяване на инфраструктурата са необходими 400 хил. лв.

От над 1.5 млн. лв. се нуждае община Приморско, която за трети път преживява бедствие тази година.

За опасност нивата на реките във Великотърновска област да достигнат критичните си норми, предупредиха от Хидрометеорологичната обсерватория в града. Към момента нивата са на половина от критичната точка, но покачването им продължава поради непрестанните валежи и високите температури, които топят снежната покривка.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.