• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Т. Петкова: 450 690 души са без ток

Т. Петкова: 450 690 души са без ток

/КРОСС/ 450 690 абонати са без електрозахранване, екипи на трите ЕРП и ЕСО работят активно за отстраняване на авариите, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова в интервю за БНР.

„Към настоящия момент картината е следната - 160 населени места или 147 хиляди абонати са без електрическо захранване на територията на EVN. Най-тежко е положението на територията на област Пловдив, където 61 населени места са без електричество, на територията на област Смолян са 38 населени места.

На територията на ЧЕЗ - 400 са населените места без електрическо захранване, като този проблем се отнася до 183 690 абоната на ЧЕЗ. Най-тежко е положението в област Враца, където без електрическо захранване са 96 населени места, а на територията на област Монтана - 56 населени места са без електрозахранване.

На територията на Енерго-Про също има проблеми. Без електрическо захранване са 397 населени места или 120 хиляди абонати. Най-тежко е положението на териториите на област Шумен - 68 населени места без електрическо захранване, на област Търговище - 67, на област Велико Търново - 118", посочи министър Петкова.

„Всички екипи на съответните ЕРП и ЕСО са мобилизирани по места. Работи се съвместно с областните управители и с местната власт. Екипите на Агенция „Пътна инфраструктура" ни оказват необходимото съдействие, държим непрекъсната комуникация с колегите от Министерството на вътрешните работи. Надявам се с общи усилия да овладеем положението", заяви министър Петкова.

„Работим активно по отстраняване на авариите. Отстраняват се авариите, правят се проби, след това се налага отново на места спиране на захранването, но много се надявам и правим всичко възможно в максимално кратки срокове хората да бъдат вече на светло", допълни тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.