• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Частично бедствено положение в 5 населени места

Частично бедствено положение в 5 населени места

/КРОСС/Частично бедствено положение заради лошите метеорологични условия и липсата на вода има в пет населени места, съобщи БНР. То е обявено от община Неделино. Това са кметствата Дуня, Върлино, Кундево, Гърнати и Върли дол. Кметът на общината Боян Кехайов уточни, че в село Гърнати е замръзнал водопровода, а във Върлино, Дуня, Кундево и във Върли дол са пресъхнали водоизточниците, които зареждат водохранилищата.

Кехайов уточни, че тъкмо са започнали да създават организация за доставка на вода с цистерни, но не може да се стигне до населените места, защото пък пътищата са заледени. От утре ще пробват с високопроходима техника.

Заради усложнената зимна обстановка кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева свика Кризисния щаб за защита от бедствия. Снежната покривка в района е около 45 сантиметра, а в най-високите части - и над метър.

Частично или напълно няма електричество в селата Нейково и Раково, както и хижите в местността Карандила. Усложнена е и обстановката в Котел. Там също духа силен вятър, придружен с обилен снеговалеж. Шест машини почистват в момента Котленския проход.

В същото време от Централното диспечерско управление към Електроенергийния системен оператор успокойха, че няма големи аварии при електропреносната мрежа на страната. Това заяви лично зам.-директорът Бойко Човиков пред БНР.

По думите му, към момента всички съоръжения на ел.мрежата са в пълна изправност. Всички централи работят съобразено с търговските си графици. "Имаме достатъчно мощности да посрещнем, ако се наложат някакви високи товари, свързани с евентуално застудяване" каза още Човиков.

При необходимост екипите на Електроенергийния системен оператор могат да помогнат на електроразпределителните дружества за отстраняване на авариите.

До момента няма по-дълги прекъсвания на захранването в западната част на страната. Няма населени места без ток и в североизточната част на страната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.