• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Тройкаджии пълнят Алма матер

Тройкаджии пълнят Алма матер

/КРОСС/ Летвата за влизане в Софийския университет продължава да пада. Минималният праг за прием в престижната специалност „Право" е паднал до 14,02 при максимален 24. Това значи, че кандидат-студенти с тройки на конкурсните изпити по история и български език могат спокойно да се доредят до място в Юридическия факултет, стига да са изкарали малко над четворки на двата държавни изпита. Това показват данните от допълнителния прием на Софийския университет, които бяха публикувани вчера от висшето учебно заведение, пише "Труд".

При последното класиране общо 44 зрелостници са влезли в специалност „Право" при 47 обявени свободни места. Само двама са приети в задочна форма на обучение, незаети остават 35 места. „Право" не е единствената специалност, където остават свободни места. В „История" например има 43 свободни позиции.

В началото на месеца от Алма матер обявиха допълнителен прием. Свободните места за обучение в държавна поръчка тогава бяха 1076 в 84 специалности. Вчера стана ясно, че след последното класиране са приети 425 мераклии от общо 460 кандидатствали. Това означава, че само около 40% от свободните места в университета са се заели, а за 60% няма кандидати. Така на практика около 14% от всички 4552 места за държавна поръчка в Алма матер остават празни.

Записването на новоприетите студенти започва днес и ще продължи до сряда, 28 септември.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А какво ли е състоянието на приема в Шуменския университет?

26.09.2016 20:46:56

Анонимен

Читавите деца заминаха да учат навън. Защото , като всичко останало и образованието е една "гола боза". Българската нация трябва да се събуди и замисли , оставаме без бъдеще !

26.09.2016 12:52:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.