• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Юни започва с температури над 30 градуса

Юни започва с температури над 30 градуса

/КРОСС/ Тази година през юни се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 20 и 22°, по долината на р. Струма - около 23°, за високите полета - между 17 и 19°, а за планините - между 3 и 12°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 9° и 14°, а най-високите - между 30° и 35°. Това съобщиха за Агенция „Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за равнините е между 50 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма - между 30 и 50 л/кв.м, а в планинските райони - от 70 до 130 л/кв.м.

Юни ще започне с топло време и максимални температури между 28° и 33°. Ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността. На отделни места, главно в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. На 2 и 3 юни от север ще проникне хладен въздух, температурите ще се понижат и до края на първото десетдневие ще бъдат близки до обичайните за периода.

През повечето дни от периода въздушната маса над страната ще е неустойчива и в часовете след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевична дейност и градушки. В отделни дни се очакват интензивни валежи. Повече слънчеви часове ще има преди пладне и над Източна България, където и преваляванията ще бъдат на по-малко места.

През първата половина от второто десетдневие температурите ще се задържат около нормалните, повишение се очаква през последните дни от десетдневието, когато на места максималните температури ще достигнат до 35°. През периода 12-15 юни има вероятност за по-значителни валежи и гръмотевични бури. Повече слънчеви часове и на по-малко места ще са преваляванията през втората половина от десетдневието.

През първите дни от третото десетдневие температурите относително ще се понижат. Отново ще се създадат условия за превалявания и гръмотевична дейност. Относително по-стабилно с повече слънчеви часове ще е времето през последните дни от десетдневието, когато и температурите ще се повишат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.