• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Заради бурния вятър, във Вършец е обявено бедствено положение, Враца - с режим на водата

Заради бурния вятър, във Вършец е обявено бедствено положение, Враца - с режим на водата

/КРОСС/ Във Вършец е обявено бедствено положение заради ураганния вятър, има села без електрозахранване. Три населени места са откъснати от света от паднали по пътищата към тях дървета. Сериозни поражения има и в община Берковица. Вятърът е причинил значителни материални щети и в общините Георги Дамяново и Чипровци. Няма информация за пострадали хора, съобщава БНР.

Водоподаването във Враца бе прекъснато тази нощ заради паднало захранване на хидровъзел „Среченска бара", но рано сустринта бе възстановено. Бурята причини и и няколко прекъсвания на тока във Враца тази нощ. Водата няма да бъде спирана отново, както се съобщаваше по-рано.
На този етап е осигурено електроподаване към хидротехническото съоръжение и не се налага въвеждане на воден режим

Електропроводите в района на язовир „Среченска бара" са били изключени превантивно тази нощ заради мощния вятър, който достигна на места до 110 км/час.

Бурята предизвика повече сигнали на телефон 112 от десетки населени места в област Монтана. Има повредени покриви, запалени комини и паднали дървета и части от сгради в общините Вършец, Берковица, Георги Дамяново и Чипровци. Няма информация за пострадали хора, населени места в подножието на Стара планина остават без електрозахранване.

От полунощ е възстановено движението по пътя през прохода Петрохан, който беше затрупан на места от паднали дървета. Екипи на „Пожарна безапоснаст и защита на населението" продължават разчистването на участък от пътя към селата Говежда и Дълги дел, община Георги Дамяново, където също има паднали дървета.

Десетки селища в Смолянска област са без ток заради аварии в електропреносната мрежа вследствие на ураганния вятър от снощи. По данни на EVN, без ток са селища в община Смолян, няколко хотели в курорта Пампорово, както и села в общините Девин и Баните.

Около 6 см нов сняг падна по високите части на Смолянско. Това наложи ограничението товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала. Ораничението е в сила и за пътя Батак - Доспат.

Скоростта на вятъра в Русе достигна 144 км/ч, съобщиха от метеорологична служба и допълниха, че е започнало утихване на вятъра.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.