• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Акцентите във вестниците

Акцентите във вестниците

/КРОСС/ Бизнесът и КНСБ са срещу промените в почивните дни пише в. Сега. Четири работодателски организации и КНСБ призовават депутатите да не приемат днес промените в Кодекса на труда за почивните дни. Измененията трябва да бъдат гласувани окончателно на второ четене в пленарната зала. Ако те минат, 2 януари ще бъде почивен ден. Социалните партньори обаче твърдят, че вместо да облекчи фирмите, новият ред ще доведе до още по-големи загуби. Бизнесът е против въвеждането на допълнителни дни за компенсация на официалните празници, ако те се падат в събота или неделя. Според четири работодателски организации - БСК, АИКБ, КРИБ и БТПП, както и според КНСБ, този нов ред ще доведе до по-големи загуби за тях и за икономиката, отколкото сегашния.

14 958 празни места в университетите, водеща тема във в. Монитор тази сутрин. 14 958 места са останали незаети в държавните и частните университетите през настоящата учебна година. Това показва справка на Министерството на образованието и науката, изготвена за „Монитор". С решение на правителството през април стана ясно, че ще се субсидират 49 596 студенти от държавата през тази учебна година, а отделно още 16 373 бяха одобрените бройки в частните университетите. Така от общо 65 969 места 14 958 са останали празни. В сметката не влизат само отпуснатите бройки за платено обучение в държавните вузове. По-голямата част от незаетите места е в частните вузове - 8802, а останалите 6156 в държавните.

От в. Труд научаваме, че „100 лева ни струва коледната трапеза". Малко под 100 лева ще ни излезе коледната трапеза тази година, показват данните на Системата за агропазарна информация. Експертите са изчислили колко ще ни струва празничната кошница, в която влизат два килограма свинско и 1,4 кг. пилешко месо, ориз, картофи, кисело зеле, килограм домати, краставици, мандарини, банани и ябълки. Включени са и нужните продукти за баница и питка, както и ядки, бутилка българска ракия и вино, както и бутилка шампанско и безалкохолно. Най-скъпо коледната трапеза ще струва на софиянци - 99,15 лв., и русенци - 97,49 лв. а най-малко ще платят жителите на Монтана - 86,68 лв. и Хасково - 88,36 лв.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.