• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Хафъзов: Ще бъде неловко, ако излезе разговорът на Борисов с Давутоглу за Местан

Хафъзов: Ще бъде неловко, ако излезе разговорът на Борисов с Давутоглу за Местан

/КРОСС/Депутатът Хюсеин Хафъзов, който напусна парламентарната група на ДПС заедно с отстранения лидер Лютви Местан, постави под съмнение твърденията на премиера Бойко Борисов, че в края на миналата година президентът и премиерът на Турция са му оказали натиск да подкрепи Местан в конфликта му с почетния председател на движението Ахмед Доган.

По знак на Доган ДПС изключи Лютви Местан от партията на 24 декември. В началото на тази седмица пък премиерът Борисов обяви в телевизионно интервю, че в среднощни телефонни разговори на 22-ри срещу 23-ти декември държавните ръководители на Турция са настояли да се намеси, за да може Местан да запази поста си, но той отказал.

Помолен за коментар на оповестената от премиера информация днес Хюсеин Хафъзов се усъмни "дали е имало искане от министър-председателя Ахмед Давутоглу или натиск Бойко Борисов да заеме страна, или е бил проведен разговор от друго естество".

Той отказа да конкретизира изявленията си, но подчерта, че доколкото познава турския държавен протокол, всички разговори от такова естество на държавници се записват. "Ще бъде много неловко, ако в даден момент излезе цялата стенограма на техния разговор - в колко часа, по какъв повод и с какви условия", каза Хафъзов и отказа повече подробности с аргумента да не забърква България в скандал.

Хафъзов на няколко пъти повтори, че Ахмед Давутоглу е дипломат и "много внимателно си мери приказките". Попитан защо, ако твърдението му е вярно, турските политици не са реагирали на изявлението на Борисов, депутатът отговори, че "ситуацията е деликатна и турските ръководители са доста дипломатични, за да не задълбочават казуса, защото страната ни се намира в неловко състояние". По думите му въпросът вероятно нямало да бъде повдигнат пак, но турските държавници щели да си направят заключения за българските управници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

?

Тоя откъде толкова добре познава турската дипломация?

11.01.2016 05:17:52

българин

Първо. В българския парламент няма място за турски агенти. Цацаров да не се занимава с глупостите на Сидеров, а да се самосезира. Второ. Да се поиска незабавното отзоваване на турския поасланик, заради намеса във вътрешните работи на ългария. Трето. Да се направят промени в законодателството, с цел недопускане на ислямиски партии в България.

10.01.2016 19:16:06

Анонимен

ББ е лъжец и това в Турция е добре известно...

10.01.2016 17:56:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.