• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Лютви Местан подал оставка? (обновена)

Лютви Местан подал оставка? (обновена)

/КРОСС/ Слух за оставката на Лютви Местан плъзна из политическите среди днес - броени дни, след като в новогодишната си реч пред елита на ДПС Ахмед Доган разкритикува водената от сегашния председател на Движението политика. Доган нарече "гаф" декларацията на ДПС в подкрепа на Турция след свалянето на руския самолет. "ДПС не може да се създаде отново. ДПС трябва да се поднови, но не може да се подмени. Дори с подкрепата на съседни държави...", отсича Доган в речта.

Агенция "Блиц" е пуснала информация, че Местан е подал оставка в почивните дни, но явно веднага след това информацията е свалена, пише Клуб Z. Останали са "следи" единствено в Гугъл, но линкът не води към нищо.

Според сайта bez-cenzura.eu новият лидер ще е Тунчер Кърджалиев, депутат в 43-ото НС, зам.-председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите. 

Според "Стандарт" пък в централата на бул. "Стамболийски" 45А вече се спрягат имена и на евродепутата Филиз Хюсменова и на народната представителка от Русе Ферихан Ахмедова.

Лидерът на Движението останал без охрана от НСО и заедно със съпругата си стоят в турското посолство, пише още "Стандарт". 

Докато той стои необяснимо дълго в турското посолство, все повече политици от ДПС искат неговата оставка. Причина за това е декларацията по повод сваления руски самолет от турската авиация в Сирия, която Местан прочете от трибуната на парламента. Според източници от ДПС, Лютви Местан е съставил текста под диктовката на представители на турската държава. Декларацията стана причина за острата и публична критика на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към Местан. По обяд днес хора от движението заговориха, че в утрешния ден се готви извънреден форум на ръководството на партията в НДК, на който е възможно лидерът на ДПС да бъде отстранен и да бъде избран временно изпълняващ длъжността председател. Не е ясно обаче дали на него ще присъства и Доган.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не знаят на кой аллах да се молят. Не им е лесно.

23.12.2015 23:32:32

Проф.Людмил Георгиев

Сигурен съм, че истинските цели на речта на Ахмед Доган са пред очите ни, в думите – да бъде предотвратена пагубната за държавата политика на днешните партийни и държавни босове, да бъде преосмислено бъдещето на България, но не до следващите избори, а за десетки години напред. И то бъдеще, съобразено с новите геополитически реалности, които трябва да бъдат осмислени и после операционализирани в конкретни действия. В този смисъл е повече от очевидно, че анализите на Ахмед Доган са твърде различни от кръчмарските бръщолевения на сегашните твърде глупави политици. Вижте как говори Доган и го сравнете Бойко Борисов, който даже за втори път е министър-председател на държавата. Определено може да се каже, че словото на Ахмед Доган липсваше в тази сива и твърде посредствена среда на политическо и медийно присъствие на едни твърде елементарни хора.

23.12.2015 23:24:47

Анонимен

Утре на Централния съвет на ДПС се очаква Лютви Местан да бъде изключен от ДПС, заради предаване на интересите на българската държава и партията ДПС. С фундаменталото си слово Ахмед Доган играе абсолютно „ва банк“. ДОГАН ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОСТАВЯ ЖИВОТА СИ НА КАРТА, ЗАРАДИ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ. И ДОКАТО Т.НАР. „BG“ ПОЛИТИЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МЪЛЧАТ КАТО МИШКИ, И ДА ПРОДАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, СЛУЖЕЙКИ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, ДОГАН В МОМЕНТА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО БРАНИ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ДЪРЖАВАТА. ДОГАН ПОСТАВЯ В МОМЕНТА ЖИВОТА СИ В РИСК, САМО И САМО ОБЩНОСТТА, КОЯТО ПРЕДСТАВЛЯВА ДА НЕ Е ПОД ДИКТАТА НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА И ДА НЕ БЪДЕ ЗАПАЛЕНА БЪЛГАРИЯ, КАКВИТО СА ЩЕНИЯТА НА ТУРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ Т.НАР. МУ ОТЕГЛЯНЕ ОТ ПОЛИТИКАТА, ДОШЛО НА КОНФЕРЕНЦИЯТА НА ДПС, НА КОЯТО ПРЕДИ ДА ГО ОПОВЕСТИ, СТРЕЛЯХА ПО НЕГО, Е БИЛО В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА, ЧЕ СРЕЩУ НЕГО ВЪТРЕ В ДПС ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА, ПОД ДИКТОВКАТА НА ТУРЦИЯ, БУКВАЛНО МУ ОБЯВЯВАТ ВОЙНА, СЪЮЗЯВАЙКИ СЕ С ЕРДОГАН. ТАКА ДОГАН СЕ ПРИНУЖДАВА ДА ОБЯВИ ОТЕГЛЯНЕТО СИ ОТ ПОЛИТИКАТА. Доган е напълно наясно, че конфликта между Русия и Турция УМИШЛЕНО Е ПРОВОКИРАН ОТ ТУРЦИЯ, СЪС СВАЛЯНЕТО НА РУСКИЯ САМОЛЕТ, а това е предпоставка Турция да използва „глобалната политика“, за да запали искрата у нас и в България да пламне пожар в нейна изгода. На този фон т.нар. „български“ политици от различните партии или мълчат като мишки, или като Методи Андреев и Радан Кънев плещят невъобразими глупости, на практика подкрепяйки Местан и протурската му политика да станем „пушечно месо“. На фона на случващото се Ахмед Доган би трябвало да има подкрепа от страна на българската държава, защото на практика излезе, че единствен, като политическа фигура, Доган ЗАСТАНА в битка за националните интереси на България, за сметка на купищата „патриотари“ и всякаква остальная …, която се пъчи в гърдите колко служи на България, а всъщност я продава. Моментът е кризисен за страната и мълчанието на всички политици е позорно. Защото Доган каза в прав текст онова, което впрочем същите тези „политици“, задкулисно надупени на чужди интереси, правят – давайки коридор България да бъде превърната в пета колона на Турция, респективно Америка. Кой каквото ще да говори – не друг, а Ахмед Доган се възправи в защита на българските интереси. И заради това трябва да бъде безапелационно подкрепен!

23.12.2015 23:10:52

Анонимен

ПРОДАЖНИЦИТЕ ПОЛИТИЦИ МЪЛЧАТ. ДОГАН ГИ СМАЧКА КАТО ГНИДИ. Кеворк Кеворкян го каза най-точно: Доган отправи словото си всъщност към „политическата ни секта“. Ахмед Доган изрече онова, което всички знаем за продажната „политическа секта“ у нас, вече ПРОДАЛА БЪЛГАРИЯ. Продажната „политическа секта“ се дупи и прегръща с Ердоган и Давутоглу, и ближе топките на Америка. Ахмед Доган – нали го плюхте и ругахте като „турчин“?! – избра точния момент, изпревари събития, които вече бяха подготвени в ущърб на България, и заби шамара на: Бойко Методиев Борисов Росен Плевнелиев Лютви Местан Георги Първанов Румен Петков Михаил Миков Радан Кънев Меглена Кунева Валери Симеонов Красимир Каракачанов И още, и още „видни“ бг – партийци. Гореизброените продължават да мълчат като п…и след речта на Доган. Мълчат, защото всичките в ЕДНА ПОЗОРНА, МРЪСНИШКА, ПРОДАЖНА „КОАЛИЦИЯ“, КОЯТО УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ, всичките са в редичката на Бойко Методиев Борисов, чието правителство се е продало на американските интереси и целува задника на Ердоган. Господ си прави каламбури, особено с онези, които нямат никакъв шанс за „отворен портал“. Доган – „турчинът“ сега е на пангара да спасява националните интереси на България. И го прави желязно, с вдигната горе глава. Гореописаните са се посрали от шубе и се крият по дупките. „Политическата секта“, която управлява България. ГНИДИ.

23.12.2015 22:44:04

Анонимен

Сега е моментът антибългарската върхушка на ДПС да бъде изметена.

23.12.2015 19:36:16

Анонимен

"Лидерът на Движението останал без охрана от НСО и заедно със съпругата си стоят в турското посолство, пише още "Стандарт". Какво прави в турското посолство Местан? Крие ли се или какво?

23.12.2015 16:33:43

Анонимен

Перфиден мошеник и комарджия ! Прекалено дълго си развява байряка и мърсува - ЗАЕДНО С ДОГАН, РАЗБИРА СЕ ! Да се чуди човек защо още търпим тези алкохолизирани негодници, качили ни се на главата при много нагодени обстоятелства и върлуват ли върлуват безнаказано ?!

23.12.2015 15:12:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.