• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Местан ще иска касиране на изборите

Местан ще иска касиране на изборите

/КРОСС/ ДОСТ не признава проведените избори за честни и прозрачни. "Ще искаме касиране на резултатите от изборите за 44-то НС", заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан на пресконференция по повод изборните резултати.
Припомняме, коалиция ДОСТ останаха извън парламента, спечелвайки 2.86% или 100 481 гласа на предсрочните парламентарни избори на 26 март.

На пресконференцията стана ясно, че Местан смята да заведе дело срещу проф. Михаил Константинов заради твърдението му: "Тука се наляха милиони лева. Купуването на гласове е с чудовищни размери - до 100 евро на глас".

"Всеки, който твърди подобно нещо, ще се срещне с мен в българския съд", каза Местан, като припомни, че вече е осъдил за точно 681 лв. Божидар Димитров заради твърдението му, че е турски шпионин.

Лютви Местан е подготвил и сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за случилото се по границата в навечерието на изборите. "Искам пълно разследване на онова, което не само българската общественост, но и много хора извън граница видяха чрез средствата за масова информация - грозната картина на българската граница, упражнено насилие с цел препятстване на конституционното право за упражняване на глас и признанието, че е образувана престъпна група", коментира Местан.

Лидерът на ДОСТ настоя да бъдат снети имунитетите на Красимир Каракачанов и на Валери Симеонов, както и на други от БСП и ГЕРБ, които по думите му "участвали в престъпна група".

"Вчера по една от националните медии Валери Симеонов признал, че успял да организира група, в която влизат още БСП и ГЕРБ, която е упражнила натиск върху ЦИК да приеме противоконституционно, дискриминационно решение, с което въведе задължение българските граждани собственоръчно, пред комисията, без чужда помощ да попълват декларации, че няма да гласуват на друго място", посочи Местан.

Така бил затруднен процеса на гласуване и практически се въвел образователен ценз за грамотност.

Местан счита, че онова, което се случи на границата, е отворило "тежка рана", която ще пречи за интегритета и единството на българската нация. "Тази рана е сравнима с раната, която бе нанесена по време на Възродителния процес", посочи лидерът на ДОСТ и го нарече: "изключително брутален акт на ровене в раната на Възродителния процес."

Местан обяви, че Обединени патриоти "безчинствали" на границата, упражнявайки физическо насилие върху български граждани, които идвали в родината си, за да осъществят конституционното си право на глас и да изпълнят задължението си по Изборен кодекс да гласуват. "Хващането на тези беззащитни хора, в това число и беззащитни жени, и блъскането им обратно към Турция, попречването да влязат свободно в родината си, изцяло покрива състава на престъплението по чл. 167 от НК, което се наказва с лишаване от свобода до 3 години", коментира Местан.

Обединение ДОСТ, в частност партия ДОСТ, постигна уникален резултат за партия, която беше едва на 6 месеца от регистрацията си, каза Местан. Той припомни, че партията бе регистрирана в края на август 2016 г. По думите му тези над 100 000 гласа, които са получили, "разбиха монопола на ДПС в етнически смесени региони".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.