• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Местан се готви да издигне кандидат за президент

Местан се готви да издигне кандидат за президент

/КРОСС/Партия ДОСТ ще се регистрира в ЦИК за предстоящите предидентски избори, съобщи нейният председател Лютви Местан в Кърджали.

Местан допълни, че по-важно било „тази фигура да е изявен евроатлантик и на тази база ще се търси най-доброто решение в национален план". Той не спомена дали става дума за неговата кандидатура или на друг представител на ДОСТ.

Най-важната задача била новият президент "да покаже приемственост по отношение на г-н Плевнелиев, да бъде ярък президент, абсолютно несъмнен евроатлантик. Ако има разколебана идентичност на кандидатите по отношение на НАТО, това може да ни принуди да издигнем собствена кандидат-президентска двойка", е обяснил Местан.

Бившият председател на ДПС се изказа позитивно за решението на българското правителство да предаде Абдуллах Бююк на Турция, която го обявява за финансист на движението на Гюлен - наричано от властите ФЕТО в Анкара (Терористична органиизация на Фетхуллах Гюлен).

„Аз познавам българския премиер като достоен политик, той не би предал на която и да е друга държава, в която не се спазва основния принцип за върховенството на закона, лице, което се укрива в България. Фактът, че г-н Борисов и неговото правителство са предали Бююк на Турция, означава, че с този акт те имат доверие в демокрацията, в правосъдната система на Турция, в противен случай не биха го направили", коментира Местан.
Той припомни, че ДОСТ е била първата българска партия, която в ранното утро на 16 юли чрез своя официална позиция остро е осъдила опита за преврат в Турция.

„За нас тя е съседна, приятелска страна и на всички наши срещи търсим активен диалог, както с управляващите, така и с опозиционните партии там".
Лютви Местан каза още, че най-добрата защита от бежанци „не е телената ограда, а активният диалог".

По повод репликата на Красимир Каракачанов „Местан да не настъпи българска мина", лидерът на ДОСТ отговори:

"Това е само едно предизборно каракачанско ръмжене".
Лютви Местан обяви, че от следващия месец ДОСТ се заема с проекта да бъдат издирени имената на всички загинали и репресирани от комунистическия режим и включени в алманах. Тази задача ще бъде поверена на известния български дисидент Петър Бояджиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ердоган

28.08.2016 22:15:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.