• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Местан: Без ДПС няма да има стабилност

Местан: Без ДПС няма да има стабилност

/КРОСС/ Без ДПС няма да има стабилно мнозинство в 43-тото НС, заяви в Момчилград Лютви Местан. Движението може да бъде изолирано от властта само ако всички останали партии се обединят, смята той. Може да се сформира конституционно мнозинство, но без ДПС то ще бъде само числено и няма да носи стабилност, разви тезата си Местан и акцентира, че през следващите 8-10 години на България ще е нужно ясно и категорично управление с евроатлантически профил. А това не е възможно без ДПС.
В залата на градското читалище той говори близо час за митологемите за движението - че е етническа партия, че преяжда с власт, че държи избирателите си под контрол. Той поиска мощна подкрепа и съобщи, че целта е ДПС да има поне 45 народни представители.
Нямам комплекса, че преяждам с власт, заяви Местан. Той изтъкна, че в кабинета „Орешарски" партията е имала само трима министри, а изборният резултат е предполагал да са шестима.
Лидерът на ДПС отправи апел към вътрешния министър Йордан Бакалов да не проявява интерес само към стоте секции, в които ДПС е повишило резултатите си на европейския вот. Той коментира и кадровите смени, извършени от служебния кабинет. Според него в област Кърджали те са придобили характер на епидемия. „Политическите уволнения са откровена, най-грубата и грозна форма на политически реваншизъм", заяви Местан и успокои присъстващите, че ДПС знае как да защитава избирателите си. „Служебният премиер трябва да знае, че ние сме много толерантни, но не сме хрисими!", предупреди лидерът на движението, цитиран от "Преса".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Джесси Джеймс

До кога национални предатели, болшевишки мекерета и доносници на Държавна сигурност нагло ще заплашват Българският народ? До кога Местан ще замърсява политическата атмосфера в България.

01.10.2014 07:34:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.