• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Хафъзов: Към днешна дата нямаме решение за създаване на нова партия

Хафъзов: Към днешна дата нямаме решение за създаване на нова партия

/КРОСС/Бившият председател на Движението за права и свободи Лютви Местан и последвалите го петима народни представители от парламентарната група на Движението ще подадат утре заявленията си за напускане на групата в деловодството на Народното събрание и ще станат независими депутати, съобщи в интервю за "Хоризонт", в предаването "Неделя 150" по БНР един от отцепниците - Хюсеин Хафъзов. Хафъзов обясни, че събитията с отстраняването на Местан са свързани с искания нов курс в партията, за да получи ДПС своето обновление.

„Политическият елит на партията за голямо съжаление направи един сериозен отстъп от идеите от които и чрез които ние не само печелехме доверие на избори, но и същевременно правехме политика. Лично аз съм имал възможности и поводи в региона най-вече за критикувам партийната линия по отношение на обвързаността й не казвам олигархични, а с бизнескръгове", каза той.

Хафъзов потвърди, че към днешна дата няма решение на напусналите за създаване на нова партия. Той подложи под съмнение турският президент и премиер да са водили разговори с министър-председателя Бойко Борисов след отстраняването на Местан от лидерския пост.

Тунчер Кърджалиев изрази убеденост, че разговори между турския премиер и президент са водени с Борисов. Той отново обърна внимание, че тези, които са решили да последват Местан и да напуснат парламентарната група, не са членове на ДСП. Кърджалиев съобщи, че през април на националната конференция на състезателен принцип ДПС ще избере нов председател на партията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Никой не трябва да ви позволява

10.01.2016 12:32:49

Анонимен

Няма как да създадете легална етническа партия вече!!!

10.01.2016 12:15:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.