• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Ибрахим Карахасан-Чънар: Местан няма да бърза да създаде нова партия

Ибрахим Карахасан-Чънар: Местан няма да бърза да създаде нова партия

/КРОСС/Лютви Местан няма да бърза да създаде нова партия. Той ще изчака нещата в статуквото, ще очаква вероятно и предложения от партиите в ляво и дясно, но неговата цел не е това.

Това каза пред БНР Ибрахим Карахасан-Чънар, историк, изследовател и писател, учредител на "Турски културен център 21-ви век".

Местан със своята постъпка се опита да покаже на Доган да си избие комплексите, да потърси закрилата на Турция. Искаше да каже „с мен шега не бива, както с другите, няма да се получи". Аз мисля, че Доган няма да е политически играч, просто няма да е автентичен. Ако той бъде някакъв политически играч, няма да е на парламентарно ниво, ще бъде на местно ниво, защото той има някакво влияние в кърджалийския район, откъдето е, смята Ибрахим Карахасан-Чънар.

Според него е възможно Местан да опита сближаване с Народна пратия за свобода и достойнство на Касим Дал и Корман Исмаилов, но едва ли ще се получи.

Историкът е на мнение, че разривът между Ахмед Доган и Лютви Местан е настъпил заради преразпределение на „новите порции" европейски фондове и енергийни проекти:

Местан, може би, тръгна сам да играе, без протекцията на Доган и това изигра своята роля, каза Ибрахим Карахасан-Чънар.

Според него ДПС е с отслабени позиции и вече няма да има такава съществена роля в политиката, каквато е имало досега, а лидерът на БСП Михаил Миков отново се заиграва с ДПС предвид предстоящите президентски избори.

Ролята на ДПС в тези избори ще е много важна, защото ще има поляризация. Предполагам, че БСП ще се спре на компромисна фигура и тази фигура ще се опита да спечели повече гласове, а ролята на ДПС в този вариант ще бъде много ползотворна, каза историкът. 

Според него Турция трябва да се превърне в стратегически партньор на България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Климент

Амуджа, ние сме чели това-онова, включителното "стратегическата дълбочина" на Давутоглу-ага. Стратегическото партньорство с Турция означава краят на българската държава съответно и на българското племе. През цялата османска история проблемите на империята са решавани с рязане на глави. Днес е същото. В една реч Давутоглу казва:" ние не сме ангели, но не сме и зверове!..." Работата е там,че сте зверове. Вашите намерения за България са ясни и ако лъжете българските политици, народът не може ада бъде излъган. Повдига ми се като ви гледам.

06.01.2016 13:04:22

Анонимен

Местан трябва незабавно да бъде арестуван и съден за държавна измяна та този индивид е член на съвета по национала сигурност при президента щом е така тогава всеки може да си прави каквото поиска!

06.01.2016 12:04:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.