• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

ДПС: Имаме амбиции към централната власт, но не в рамките на този парламент

ДПС: Имаме амбиции към централната власт, но не в рамките на този парламент

/КРОСС/ ДПС няма амбиции да влиза в изпълнителната власт в рамките на XLIII НС, заяви председателят на партията Лютви Местан след заседание на Централния съвет на партията. На него ДПС отчете добро представяне на местния вот и рекордно високи показатели, като брой кметове на общини и кметства и общински съветници. Местан определи като мащабна манипулация данни, които представят резултатите на ДПС за слаби. Предвид ситуацията вляво, определени кръгове виждат в ДПС основен риск за властта, но това е признание за растящата сила на ДПС, каза той. Имаме амбиции към централната власт, но не в рамките на този парламент, отбеляза Местан и отново критикува формулата на управляващата коалиция.

„На прага сме на третата година, в която слушаме за стабилност, но зад тази мантра не се вижда развитие. Такова може да се реализира само с реформи, а ние имаме само говорене за реформи, което може да доведе до разпад на цели социални системи", каза Местан и като примери за това посочи здравеопазването и сигурността.

Това е пронатовска позиция, партията би излязла с такава за всяка държава на НАТО, каза Местан в коментар на декларацията на ДПС относно конфликта Турция-Русия.

„Понеже ясната пронатовска позиция на ДПС вече прави невъзможна появата на заглавия като „В България има две проруски партии - БСП и ДПС" (NYT), затова е тази бясна реакция на политическите ни опоненти. Защото проруско ДПС е най-удобният мит за разгръщането на тезата за мафиотското ДПС от сивата зона на българската политика. И колкото по-устойчив е този мит за ДПС, толкова ДПС ще се държи в изолация и ще се разширява властовото пространство на политическите ни опоненти", каза той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дано с изчезването на Турция в този и вид от картата на света да видим, и бързата елиминация на тази просташка, бандитска организация наречена ДПС.

27.11.2015 22:56:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.