• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Четин Казак призова всички, които са застанали зад Местан, да се върнат обратно в ДПС

Четин Казак призова всички, които са застанали зад Местан, да се върнат обратно в ДПС

/КРОСС/Изключеният от всички постове в ДПС Лютви Местан за първи път от 19 години не присъства на честванията по повод т. нар. Възродителен процес в Родопите, предаде БТВ. Вместо него в село Млечино, където почитат паметта на жертвите, пристигна временното ръководство на партията в лицето на Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак. И тримата обаче, въпреки че бяха сред официалните гости на честването, отказаха да се качат на трибуната и да отправят слова към събралите се хора. На въпрос на какъв е този знак, Казак заяви, че в това няма никакъв знак, а просто са решили да останат сред хората. Казак обаче призова всички, които са застанали зад Местан на вчерашната пресконференция в Кърджали, да се върнат обратно в ДПС и им даде време за размисъл. Това вече направи кметът на Ардино Ресми Мурад, който вчера беше рамо до рамо с Местан, а днес рамо до рамо с новото ръководство отстояваше позициите на ДПС. За електората на ДПС Млечино е селото, от което тръгва демокрацията. През декември 84-та хората от Родопите се събират на първия мирен протест, който властта не успяла да потуши, въпреки че опитала. Днес 73-годишният Мюмюн и комшията му Фахри прославят демокрацията и не приемат решенията да се вземат еднолично от „сараите". „Лютви Местан е прав, Ахмед Доган вече е пенсионер - да си гледа работата", казва Фахри. В сърцето на Родопите обаче не всеки е толкова смел, че да заклейми единия за сметка на другия. Но за декларацията всички са единни - Местан е прав, но прочитът му, че документът е проатлантически, на село не се приема. А дали малкото планинско село Млечино освен с първия демократичен митинг ще влезе в историята и със създаването на нова партия, времето ще покаже.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Цялата евроатлантическа групировка, най-вече САЩ, заедно с Русия, ще подпомогнат създаването на държавата Кюрдистан, която ще се разполага на териториите на Ирак, Иран, Сирия, Турция и Таджикистан! С други думи, Турция ще трябва да откъсва земя и хора от собствената си територия, а в замяна на тази „отстъпка“ ще поиска компенсация на север – областите Кърджалийска и Бургаска на територията на суверенна България! Това е всъщност проблемът, който накара Ахмед Доган да обезглави основния проводник на тези „евро-атлантически“ ценности в лицето на селския даскал Лютви Местан!

25.12.2015 16:51:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.