• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Местан: ДПС няма да жертва европейските си ценности, за да е на власт

Местан: ДПС няма да жертва европейските си ценности, за да е на власт

София /КРОСС/ Има разместване на политическите пластове в парламента. Това обяви в сутрешния блок на БНТ Лютви Местан.
Решението за налагане на мораториум се явява първият пробив в цивилизационния избор на България. Това е едно глупаво решение, което обаче никак не е безобидно. От това решение могат да последват много тежки санкции. Преди тези санкции обаче стои факта, че България се дискредитира пред своите европейски партньори, каза още Местан. Мораториумът няма правно решение. С това решение ние излъгахме нашите партньори от ЕС. Няма как да се отклоним от нашите задължения, които сме поели при влизането ни в ЕС. Членството там не е само благо, а и спазване на определени правила и норми, категоричен беше Местан.
Според него елегантният изход от тази ситуация е сезиране на Конституционния съд, защото решението е юридически нищожно и няма никаква стойност. Очакваме да бъдем подкрепени в тази инициатива от колеги от БСП. Аз съм изумен и от факта, че партия, която има в абревиатурата си "европейско развитие", се хвана на популизма на една друга партия, намекна за общото гласуване на ГЕРБ и "Атака" Местан.
Много разчитам да постигнем съгласие по сезирането на КС за взетото преди два дни решение. Мораториумът няма да разклати доверието ни в кабинета, но аз обвързвам това наше решение с елегантен изход от тази ситуация, посочи той.
Местан бе категоричен, че партията му няма да жертва своите европейски ценности и идеали само, за да е на власт.
Лидерът на ДПС коментира и продължаващите протести срещу кабинета на Пламен Орешарски. Аз подкрепям изцяло правото на протести на гражданите. ДПС е единствената партия, която през целия 23-годишен преход е била парламентарно представена. Ние никога не сме си позволили да номинираме кандидат за конституционен съдия. Приказките за задкулисие при решението на КС по казуса Делян Пеевски са нелепи, заяви Местан. Не съм фелдфебел и не мога да налагам желязна дисциплина в парламентарната група. Нямам намерение да следя кой и кога идва на работа. Разговарял съм с г-н Пеевски и стигнахме до извода, че ситуацията още е под напрежение. Аз съм твърдо убеден, че неговата личност беше сатинизирана. Много кръгове имат интереси от този процес. Това е изгодно за хората, които искат да се скрият зад гърба на Пеевски и да продължат да вършат своята работа на тъмно, завърши Местан.
Протестите не могат да имат за цел забрана на ДПС, подчерта той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Гюро Михайлов

Бойко си развява коня из страната и Европа необезпокояван нито от прокуратурата ни нито от никой контролен орган явно няма защо, а интелигенцията ни плътно зад-под него и навсякъде готова да изпълни всяка негова прищявка...кой каза, че имаме интелигенция?!? А, на всички „разбирачи” на мораториума за земята, ще кажа: още ли не ви става ясно, че плащаме цената за пропусната от герб нотификация през 2010 г.!?!?

24.10.2013 13:28:29

Анонимен

бреййййй, то голям проблем с това гласуване - учудени, изумени и какви ли не станаха от ДПС като им се объркаха сметките или им играха контра коалиционните партньори... Е, не може все те да казват как да станат нещата, а от БСП само да изпълняват, пък уж те са управляващи, не става.

24.10.2013 11:02:14

Анонимен

Местане, решението винаги е било нищожно за граждани на ЕС, след като сме ратифицирали договора за присъединяване. За твое съжаление може би, Турция все още не е присъединена. Не виждам какво трагично виждаш, че да правиш малоумни реплики.

24.10.2013 09:31:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.