• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Заловиха българи в Австралия в операция за метамфетамини за 51 млн. долара

Заловиха българи в Австралия в операция за метамфетамини за 51 млн. долара

/КРОСС/ Шест души, включително трима български граждани, са арестувани в три отделни акции срещу метамфетамин в Западна Австралия, за общо 51,5 кг с предполагаема стойност 51 милиона долара по цени на улицата, съобщават австралийски медии.

В понеделник, полицейски служители проверяват на скенер куфар на 33-годишен мъж от Сидни на летището в Пърт и откриват 20 кг от наркотиците, а 31 кг метамфетамини са конфискувани същия ден в "Дампиер порт" в Пилбара, съобщават правителството и полицията днес. Полицията открива и 0.5 кг в имот в "Армадейл" в южната част на Пърт.

Тримата български граждани са арестувани в "Дампиер порт". 42-годишна жена, 47-годишен мъж и 39-годишен мъж, са се явили в съда за внос на търговско количество от гранично контролирано лекарство.

Човекът от Сидни е пристигнал в Пърт с фалшиво име с наркотиците, скрити в багажа му, обвинен е в притежание на метамфетамин с цел разпространение.

В Армадейл, освен 527 грама метамфетамин са открити оръжия и повече от 50 000 щатски долара в брой. Наркотиците са намерени в скрити отделения в къщата. 41-годишен мъж и 24-годишна жена са обвинени за притежание на наркотици и огнестрелни оръжия.

От средата на 2017 година в Австралия текат разследвания за организиран трафик на наркотици и организирана престъпна група. Участват специализирани полицейски сили, австралийската федерална полиция, австралийските гранични сили, австралийската комисия за криминално разузнаване и AUSTRAC.

Полицията твърди, че наркотиците са внесени в северозападната част на страната с товарен кораб и са доставени до брега. Командващият австралийската федерална полиция, Грег Хариган коментира, че операцията е резултат от разследване за организираната престъпност.

За тази финансова година до края на февруари властите са конфискували 1,345 тона метамфетамин на стойност 1,3 милиарда долара.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.