• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Следите на трафикантите на сирийци в Унгария водят към Германия

Следите на трафикантите на сирийци в Унгария водят към Германия

/КРОСС/ Следите на заподозрените за трафика на 71 сирийски бежанци и виновни за смъртта им в хладилен камион в Австрия водят в Германия. Двама от арестуваните имат криминални досиета в Германия, съобщава Spiegel Online. Единият е бил обявен и за издирване.Става дума за Методи Г., на 29 г. който миналата година е имал контакти с криминалната полиция заради криминални деяния. В края на юли Методи е бил в камион с 38 бежанци, който е спрян в Бавария. Случаят се разследва от прокуратурата в Дегендорф като опит за контрабанда.

На 25 юли двама служители на пътна полиция спират бял ситроен на Аутобан 3, недалеч от баварското градче Хенгерсберг. Двама мъже изскачат от шофьорската кабина и хукват. В превозното средство освен че се намират 38 афганистанци, както и временно разрешително за колата на името на Методи Г. Методи е родом от Лом и това не му е първият сблъсък с германската полиция. През август и октомври 2013 г. са му наложени пътни глоби, заловен е и да кара без книжка. Не си е платил глобата.

През 2009 г. е ограбена бензиностанция в Бохум - въоръжен маскиран мъж взема 1000 евро оборот на нощната смяна.След известно време една от свидетелките го разпознава в магазина на бензиностанцията и се обажда на полицията, която разследва собственика на Форд Транзит Методи Г., който е помагал на крадеца. Но полицията не успява да открие Методи.

Афганистанецът Самсориамал Л., арестуван сега в Кечкемет заедно с останалите четирима за трафик на 71 бежанци, имал вземане даване с германската полиция. 28-годишният е бил задържан в Бремен за незаконно пребиваване, Л. не знае немски, но говори английски.

Двамата мъже са действали в съучастие с българския гражданин Цветан Т., 32, и Касим С, 50, плюс пети човек. Смята се, че те е най-ниското ниво в канала за трафик на хора.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.